Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:41:03

За хибне мінування до відповідальності

29.10.2014   09:24

Міліція Чернігова розшукує телефонного хулігана, який вечері 27 жовтня зробив хибне повідомлення про замінування будівельного магазину по вулиці Щорса. До чергової частини Чернігівського міського відділу УМВС надійшла інформація про те, що до магазину зателефонував невідомий і повідомив про замінування.

На вказане місце пригоди виїхали керівники обласного управління внутрішніх справ на чолі з начальником УМВС Олегом Демченком та начальником Чернігівського міського відділу Володимиром Рапутою. Також на місці події працювали слідчо-оперативні групи УМВС та Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ, патрульні наряди, вибухотехнічна служба НДЕКЦ, рятувальники та медики.

Була проведена повна евакуація відвідувачів та обстежено всі приміщення магазину та прилеглу до нього територію. Під час перевірки вибухонебезпечних предметів не виявлено.

За даними фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками)- карається обмеженням волі на строк від 2 до 6 років.

А правоохоронці ще раз нагадують про невідворотність покарання за будь-які скоєнні кримінальні правопорушення і нагадують, що подібні випадки вже мали місце в поточному місяці. Але правоохоронцям оперативно вдалося затримати чоловіка, який скоїв хибний виклик про замінування. Незабаром цей чоловік постане перед судом. Йому інкримінується вчинення кримінального правопорушення за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, підпалу або інших дій, які загрожують загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) - карається обмеженням волі на строк від 2 до 6 років.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини