Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 21:14:11

"Зутан" готовий до бою

27.10.2014   11:14

Підприємці Чернігівщини продовжують допомагати вітчизняній армії. Так, працівники Чернігівського підприємства ВАТ «ТАН» відремонтували та переобладнали під зенітну установку автомобіль ЗІЛ-131 41-го батальйону територіальної оборони.

Цей підрозділ нещодавно повернувся до Сіверського краю із зони АТО. Впродовж чотирьох місяців бійці батальйону виконували бойові завдання на сході України. Понад два місяці знаходилися в бойовому контакті з незаконними збройними формуваннями в одній з найгарячіших точок АТО поблизу населеного пункту Дебальцеве, що на Донеччині. Більшість одиниць техніки потребують капітального ремонту.

Фахівці підприємства ВАТ «ТАН» всього за тиждень зробили з цієї вантажної автівки справжній броньовик, озброєний зенітною установкою та крупнокаліберним кулеметом ДШК.

Разом із заводчанами працював і командир екіпажу цієї машини, який з власного бойового досвіду знає її найвразливіші місця. Майстри реалізували практично всі прохання військових.

Кабіна, двері та паливний бак захистили листовим залізом. На лобове скло та двигун встановили броньовану протикомулятивну решітку. Борти кузова мають подвійну броню з внутрішнім наповненням специфічним матеріалом - транспортною стрічкою і керамікою, що значно підвищує їхній захист. Місця кулеметника, навідника та стрільця зенітної установки теж обладнали захистом.

Під час спільної роботи ця машина отримала й власну назву – «Зутан», яка поєднує в собі безпосередньо її військове призначення, як зенітної установки (ЗУ), так і назву підприємства - Технології Академії Наук (ТАН).

Варто додати, що з березня цього року, підприємство «ТАН» активно долучилося до благодійної справи - допомоги вітчизняній армії. Крім ремонту військової техніки, колектив підприємства придбав та відправив до Збройних Сил України засоби захисту, військове спорядження та амуніцію на десятки тисяч гривень.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини