Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:04:07

Після "передвиборних тортів" у хід уже "пішли" й гроші

18.10.2014   06:42Агенцiя

Як ми вже неодноразово повідомляли, напередодні виборів у Верховну Раду України чернігівські правоохоронці виявляють все більше агітаторів, які за те, щоб жителі населених пунктів 26 жовтня «правильно» проголосували за того чи іншого кандидата в народні депутати, «підгодовують» їх тортами, «підсвічують» їм свічками, як це, зокрема, робилося в Городянському та Семенівському районах.

У Козелецькому ж районі, очевидно, вирішили не заморочуватися з продуктами, а вирішили розраховуватися з «послушним електоратом» просто грошима. Про це свідчать три заяви від різних кандидатів у народні депутати, які 16 жовтня надійшли до Козелецького райвідділу внутрішніх справ. У своїх зверненнях до правоохоронців вони повідомляють, що днем раніше представники одного з кандидатів у народні депутати України в місті Остер роздавали людям по п'ятсот гривень за те, щоб вони та члени їхніх сімей зробили на виборчій дільниці «правильний вибір».

Як відомо, такі дії на мові Кримінального кодексу України називаються підкупом виборців. Отож працівники райвідділу міліції наразі проводять розслідування. Якщо ж факти підтвердяться - то всі винні у цьому понесуть покарання згідно з ч.1 статті 157 КК України (перешкоджання насильством, обманом, погрозами, підкупом або іншим чином вільному здійсненню громадянином права обирати і бути обраним Президентом України, народним депутатом України..., депутатом місцевої ради або сільським, селищним, міським головою, вести передвиборну агітацію) - карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від двох до чотирьох років.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.