Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 10:54:18

Про роботу комунального підприємства "Дільниця з контролю за благоустроєм міста"

16.10.2014   07:19Агенцiя

“Про роботу комунального підприємства "Дільниця з контролю за благоустроєм міста" Чернігівської міської ради” інформував сьогодні на розширеній міській нараді начальник підприємства Артем Стах.

Підприємство виконує функції з контролю за благоустроєм міста. Для виконання цього завдання підприємством здійснюється комплекс заходів з обстеження і контролю за станом зелених насаджень, об'єктів зовнішньої реклами, об'єктів благоустрою міста, таких як: парки, сквери, тротуари та інші об'єкти благоустрою загального користування.

Також підприємство надає послуги з оформлення документації:
на знесення і обрізку зелених насаджень;

на виконання робіт, пов'язаних з ремонтно-будівельними роботами;
на розміщення зовнішньої реклами;
виконує землевпорядні роботи;
здійснюється реалізація залишків піску з намиву «Лісковиця» комунальним підприємствам для забезпечення потреб міста.

На 1 жовтня 2014 року на намиві залишилося приблизно 6 тис. тон піску, які згідно з рішенням виконавчого комітету вже розподілені між комунальними підприємствами міста. Необхідно зібрати комісію та вирішити питання забезпечення піском потреб міста навесні 2015-го року, а також, як запобігти засміченню території намиву від промислового сміття. Адже територія намиву велика, без огорожі і залишиться без охорони.

«Дільниця з контролю за благоустроєм міста» не отримує фінансової дотації з міського бюджету, а навпаки сприяє наповненню бюджету міста. Так за 9 місяців 2014 року підприємством було переховано до бюджетів всіх рівнів 1506 тис. грн., що на 149 тис. грн., або на 11 % більше ніж за аналогічний період 2013 року.

В тому числі до міського бюджету перераховано 966,5 тис. грн., що на 76,6 тис. грн., або на 9% більше за аналогічний період 2013 року. Також до державного бюджету за 9 місяців 2014 року сплачено 536,3 тис. грн. податку на додану вартість, що на 70 тис. грн., або на 15 % більше, ніж у 2013 році.

На сьогоднішній день на підприємстві працює 21 людина, переважна більшість - це інженери та інспектори.

Основні види діяльності підприємства

Служба з контролю за благоустроєм міста. Структурний підрозділ займається контролем у сфері благоустрою міста та дотриманням підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами природоохоронного законодавства України, рішень Чернігівської міської ради та її виконавчого комітету, розпоряджень міського голови з питань екології та землекористування, торгівлі, побутового обслуговування, ресторанного господарства, ринків, вуличної інфраструктури, дорожнього господарства.

Взагалі служба з контролю за благоустроєм міста – це орган управління, що виконує функції з нагляду, перевірки, контролю за належним виконанням офіційно встановлених правил і норм діяльності підприємств та організацій, і покликаний виявляти порушення та вживати заходи щодо їх усунення.

У своїй роботі служба з контролю співпрацює з районними радами міста, правоохоронними та іншими органами влади, всіма комунальними, державними та приватними підприємствами, установами, організаціями.

Окрім вчасного реагування на звернення мешканців міста, працівниками підприємства щоденно здійснюється обстеження території міста з метою виявлення порушень благоустрою, таких, як несанкціоновані земляні та ремонтно-будівельні роботи, складування будівельних матеріалів, піску, цегли та інших порушень благоустрою. Щоденні рейди протягом року сприяють зменшенню несанкціонованих порушень благоустрою міста.

Також, на підприємстві діє принцип роботи «Єдиного вікна». Кожного вівторка з 10.00 до 11.00 години в приміщенні підприємства присутні представники усіх організацій та установ, які надають погодження щодо виконання робіт пов’язаних з порушення благоустрою міста. Це значно скорочує час необхідний для отримання дозволів на проведення земляних та ремонтно-будівельних робіт.

Так, за 9 місяців 2014 року комунальним підприємством «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» оформлено та видано 542 дозволи на виконання робіт, пов’язаних з порушенням благоустрою міста.

Після закінчення ремонтно-будівельних робіт виконавець повинен усунути наслідки порушення благоустрою – відновити асфальтно-бетонне покриття та повернути зелену зону у відповідний стан. Більшість підприємств сумлінно виконують свої зобов’язання по усуненню наслідків порушення, проте, підприємство Чернігівські міські електромережі ще з початку року не усунуло порушення асфальтобетонного покриття за 22–ма адресами. На ці порушення поступають численні скарги від мешканців міста. В межах своїх повноважень наші інспектори впливають на порушників. Так було складено 14 протоколів. Начальник Чернігівських міських електромереж ВАТ «Чернігівобленерго» запевнив нас, що до початку зими усі проблемні місця порушення благоустрою будуть відновлені та приведені в належний стан.

Інша сфера діяльності підприємства – контроль за розміщенням зовнішньої реклами. Станом на 1 жовтня 2014 року у місті налічувалося 158 розповсюджувачів зовнішньої реклами, що на 25 більше, ніж за відповідний період 2013 року. Найбільшими розповсюджувачами зовнішньої реклами у місті є:
ТОВ «Реклама та Друк» (розміщено 156 одиниць рекламних засобів, що складає 12 % від їх загальної кількості у місті);
ТОВ Рекламна агенція «Голд Ф’юче» (розміщено 148 одиниць, що складає, теж 12 %);
ТОВ «АТБ-маркет» (розміщено 108 одиниць, що складає 9 %)
ТОВ «КОМУНИКОМ» – розміщено 62 одиниці або 5 % рекламних засобів;

Загальна кількість рекламних засобів в місті, на тимчасове розміщення яких надано дозволи, становить 1254 одиниці, з них:
- наземних рекламних засобів – 687 одиниць або 55 % від загального обсягу розміщеної зовнішньої реклами у місті;
- на електро- та тролейбусних опорах – 231 одиниця або 19 %;
- на фасадах будівель, на огорожах та інші – 330 одиниць або 26 %;

За 9 місяців 2014 року було видано нових 92 дозволи на розміщення рекламних засобів. Та скасовано 28 дозволів

Працівниками «Дільниці з контролю за благоустроєм міста» здійснюється контроль за дотриманням чинного законодавства про зовнішню рекламу. Щоденно виконується вибіркова перевірка наявності соціальної реклами на місцях, зазначених розповсюджувачами зовнішньої реклами. Також фахівці перевіряють рекламні засоби на належний технічний та естетичний стан.

Протягом 9 місяців 2014 року виявлені 66 юридичних осіб, що розмістили 210 рекламних засобів без дозволів.

Працівниками Дільниці були направлені листи-вимоги власникам незаконно розміщених об’єктів зовнішньої реклами. Після відповідної роботи з розповсюджувачами незаконної зовнішньої реклами демонтовано 137 об’єктів. Щодо інших об’єктів, які самостійно не були демонтовані, документи направлені до інспекції у справах захисту прав споживачів у Чернігівській області.

Трудомісткою сферою діяльності є обстеження та контроль за станом зелених насаджень у місті. Так, за 9 місяців 2014 року підприємством проведено обстеження стану понад 9 тис. дерев за більше, ніж 1 тис. адрес, оформлено та видано 428 дозволів на знесення 7557 дерев та на обрізку 1751 аварійних, сухостійних, фаутних дерев.

Протягом 2014 року виявлені випадки незаконного спилювання дерев. Порушення були задокументовані та відправленні до державної екологічної інспекції.

Також на підприємстві працює служба із землевпорядних та землеоціночних робіт, яка виконує наступні роботи з:
інвентаризації земель усіх категорій;
складання проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність або користування (у тому числі на умовах оренди);
відмежування на місцевості в натурі вилучених або викуплених та відведених земельних ділянок;
встановлення на місцевості меж землекористувань та землевідведень;

Разом із землевпорядними роботами підприємство має кваліфікаційний сертифікат на здійснення технічного нагляду за будівництвом будівель і споруд.

Протягом року за сприянням редакції Чернігівської міської газети «Чернігівські відомості» та «Телерадіоагенства «Новий Чернігів» в засобах масової інформації постійно висвітлювались проблемні питання, пов’язані з порушенням благоустрою міста та інформувались мешканці про роботу служб підприємства.

Робота служби з контролю за благоустроєм міста спрямована не на технічне складання протоколів, а в першу чергу – на досягнення результату з реального усунення порушень. При виявленні порушення ми завжди пропонуємо винуватцям добровільно усунути наслідки порушення – виносимо приписи, і у разі відмови особа від такої пропозиції складається протокол і направляється на розгляд адміністративних комісій районних рад.

Всього за 9 місяців 2014 року складено 195 приписів та 129 протоколів про адміністративні правопорушення. Адміністративними комісіями розглянуто 115 протоколів, за якими на правопорушників накладено 85 штрафів на загальну суму майже 29,5 тис. грн.

На підприємстві відкрито телефони гарячої лінії 97-47-45, 91-51-51 та 4-33-60. Зателефонувавши за одним із цих номерів, можна залишити інформацію про порушення, зокрема: щодо стихійної торгівлі, несанкціонованого проведення робіт на об’єктах благоустрою, чи будь-яких інших порушень благоустрою. Служба з контролю за благоустроєм міста в межах своєї компетенції відреагує на всі повідомлення.

На підсумок, доповідач зазначив, що комунальне підприємство «Дільниця з контролю за благоустроєм міста» відповідально виконує доручені міською радою завдання, шукає ефективні напрями свого розвитку та впроваджує нові заходи з поліпшення благоустрою міста.

 

За інформацією дільниці з контролю за благоустроєм міста міської ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини