Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:30:42

Міліція Чернігівщини - на передовій боротьби з африканською чумою

13.10.2014   08:09Агенцiя

Співробітники відділу із забезпечення карантинних та ветеринарно-санітарних заходів УМВС області спільно з співробітниками Ніжинського міськвідділу та Борзнянського райвідділу, а також нарядами ДАІ роблять все можливе аби не допустити розповсюдження африканської чуми свиней в Ніжинському районі.

11 жовтня до правоохоронних органів з управління ветеринарної медицини в Ніжинському районі надійшла інформація про захворювання двох свиней (80 та 12 кілограмів живої ваги) на африканську чуму в господарстві одного з жителів с. Крути, Ніжинського району.

Цей висновок зробила Чернігівська регіональна державна лабораторія ветеринарно-санітарної експертизи, та підтвердив Державний науково-дослідний інститут з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи в м. Києві. Того ж дня відбулося засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ніжинській РДА з метою розроблення та затвердження плану заходів з локалізації та ліквідації захворювання на африканську чуму.

Під час засідання комісії було вирішено оголосити в селі Крути карантин та виставити ветеринарно-міліцейські пости на всіх основних в'їздах і виїздах з населеного пункту. А також створити робочу групу з працівників УМВС, ДСНС та ветеринарної служби по вилученню та знищенню всіх свиней в селі, яких налічується 266 голів.

На даний час навколо осередку захворювання - с.Крути і 3-кіломертова зона навколо нього встановлено карантинну зону. Введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію села продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів для чого виставлено три ветеринарно-міліцейські пости: два силами співробітників Ніжинського міськвідділу УМВС та один пост силами співробітників Борзнянського райвідділу УМВС підсилені нарядами ДАІ. В робочу групу по вилученню та знищенню свиней задіяно 6 працівників Ніжинського МВ, 6 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, 2 працівники ветеринарної міліції та 6 працівників ветеринарної служби.

В самому селі працівники УМВС, ДСНС та ветеринарної служби проводять подворові обходи з метою виявлення, вилучення та знищення тварин шляхом спалення в 2-метрових ямах.

Заходи з недопущення розповсюдження смертельно-небезпечної для свиней хвороби триватимуть до її повної локалізації та ліквідації, а для громадян нагадаємо, що африканська чума свиней не шкодить людям та іншим тваринам, а вражає саме поголів'я свиней.

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини