Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:29:35

Чергова жертва інтернет-шахрая знову з Ніжина

07.10.2014   12:51

Незважаючи на численні застереження правоохоронців бути обачними з операціями купівлі чи продажу в мережі Інтернет, на гачок шахраїв знову потрапляють довірливі громадяни.

Зловмисники випитують дані, за допомогою яких можна обнулити рахунок Вашої картки, не вставляючи її в банкомат.

Інтернет-шахраї моніторять сайти оголошень і телефонують «з метою купити товар», при цьому розпитують та виявляють неабияку зацікавленість, гарно пояснюють, що готові скинути гроші наперед, наприклад, на картку будь-якого банку і в подальшому будуть очікувати на відправку поштою товару. Все б нічого, але в більшості такі люди діють за одним і тим же сценарієм.

Днями до Ніжинського міськвідділу міліції звернулася 32-річна жителька міста й повідомила, що днем раніше невідома особа заволоділа грошима у сумі 4 тисячі 300 гривень з її кредитної картки.

З'ясувалося, що вона розмістила у мережі Інтернет оголошення про продаж картини своєї матері. Невдовзі до неї зателефонував «покупець» з наміром придбати товар. Жінка погодилася на ціну у 1000 гривень. Потім мова зайшла про спосіб розрахунку. Шахрай, дізнавшись про наявність у продавця картини кредитної картки одного з відомих банків, домовився перерахувати гроші саме на неї. Того ж дня на її телефон знову зателефонував невідомий і, відрекомендувавшись співробітником банку, повідомив, що на її кредитну картку повинні зарахуватися гроші в сумі 1000 гривень, але для цього потрібно активувати на картці послугу для прийняття платежу з іншого рахунку.

Словом, виклала потерпіла шахраєві всю інформацію, яку той у нього просив, після чого на її телефон надійшло СМС-повідомлення про зняття з її кредитної картки грошей у сумі 4300 гривень. Усіх, що були на рахунку.

Варто сказати, що на сьогоднішній день банківська картка є майже в кожного, тож будь-яка людина, на яку потрапляє шахрай навмання, - потенційна жертва. Отже, ще раз для користувачів мережі Інтернет порада, як не стати жертвою шахрая: ніколи не кваптеся ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку і впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях. У жодному разі не повідомляйте по телефону свої дані.

Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій та отримати чи продати бажаний товар.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини