Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:38:10

Міські податківці надали відповіді на 31 звернення та 63 запити на публічну інформацію

25.09.2014   08:08Агенцiя

Державною податковою інспекцією у м.Чернігові значна увага приділяється розгляду звернень та забезпеченню доступу до публічної інформації.

«З початку року до податкової інспекції надійшло 31 письмове звернення. Дописувачів передусім цікавили питання: контрольно-перевірочної роботи, відмови від реєстраційного номера облікової картки, оподаткування доходів підприємницької діяльності та з інших питань. Відповіді заявникам надано вчасно, без порушення термінів»,- повідомила заступник начальника відділу обслуговування платників податків Наталя Любочкіна.

У 2014 році колективних та повторних звернень до міської податкової не надходило.

До сервісу «Пульс» від платників міста надійшло 6 звернень, які стосувалися питань припинення підприємницької діяльності та нарахування єдиного соціального внеску.

Нагадаємо, його робота спрямована на недопущення зловживання владою, ліквідацію будь яких перешкод, що стоять на заваді бізнесу.

Будь-який громадянин або представник бізнесу має можливість зателефонувати та повідомити про неправомірні дії або бездіяльність співробітників податкової та митної служби. «Пульс» допомагає вирішити суперечливі питання, що виникають не тільки у сфері адмініструванні податків, зборів і ЄСВ, а й під час здійснення митного контролю та митного оформлення.

Фахівці ДФС не тільки приймають звернення, а й повідомляють про результати їх розгляду та вжиті заходи протягом 1 – 3 днів.
«Отож, якщо у Вас виникають певні труднощі у спілкуванні з податковою чи митницею, телефонуйте за номером "Пульсу" (044) 284-00-07. Лінія працює цілодобово»,- зазначила фахівець інспекції.

Особистий прийом громадян здійснюється керівним складом податкової інспекції відповідно до затвердженого графіку. Протягом січня-вересня 2014 року на особистих прийомах побував 21 громадянин.

Питання, порушені громадянами, стосувалися роз’яснення законодавства відносно плати за землю, сплати податку на доходи фізичних осіб, єдиного соціального внеску, пільг щодо сплати податків.

Крім того, з початку року до інспекції надійшло 63 запити на публічну інформацію. Із загальної кількості запитів 46 - від юридичних осіб, 17 запитів – від фізичних осіб.

«За наслідками розгляду запитів на публічну інформацію на 59 запитів надано відповіді в повному обсязі. По 4 було надано роз’яснення, що інформація, яка запитувалася, належить до категорії інформації з обмеженим доступом»,- повідомила Наталя Любочкіна.

Для отримання публічної інформації запитувачу необхідно подати відповідний запит на інформацію, який може бути індивідуальним або колективним, а також може подаватись в усній, письмовій чи іншій формі електронною поштою або особисто до спеціалістів підрозділу обслуговування платників податків за адресою: м. Чернігів, вул. Кирпоноса, буд. 28, кім. 8. Тел. 652825.


Інформаційно – комунікаційний сектор ДПІ у м.Чернігові
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини