Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:25:24

На Чернігівщині розкрито подвійне вбивство

23.09.2014   07:21

Лише доба знадобилась спільній групі оперативників та дільничних інспекторів Городянського райвідділу міліції, щоб розкрити тяжкий злочин - подвійне вбивство зрілих чоловіків.

До чергової частини Городянського райвідділу внутрішніх справ УМВС України в Чернігівській області зателефонувала схвильована жінка та повідомила, що коли вона повернулася додому з пасовища, де випасла худобу, у власному будинку вона виявила трупи 58-річного співмешканця та його 49-річного знайомого.

На місце події негайно виїхали слідчо-оперативні група райвідділу та УМВС області, оперативники, керівництво районної та обласної міліції на чолі з начальником Управління генерал-майором міліції Олегом Демченко, колеги з прокуратури.

В будинку, на який вказала заявниця, правоохоронці дійсно знайшли трупи чоловіків. Хтось добряче поштиркав людей ножем в груди та спину, наніс чоловікам смертельні поранення, несумісні з життям. В подальшому криміналісти нарахують понад 30 ножових поранень на двох.

Як розповів начальник Городнянського райвідділу внутрішніх справ Дмитро Лось, експерти зібрали речові докази з місця скоєння злочину, у свою чергу оперативники та дільничні інспектори міліції почали проводити подвірні обходи, опитувати населення, перевіряти підобліковий елемент.

Також в поле зору правоохоронців потрапили й найближчі села. Це дало свій результат, адже менше ніж за добу співробітники міліції вирахували підозрюваного в скоєнні подвійного вбивства. При перевірці сусіднього села правоохоронці затримали 47-річного чоловіка.

Як пояснив підозрюваний, який на час затримання мав умовну судимість, напередодні він прийшов у гості в інше село до своїх наочно знайомих (судимих за крадіжки) чоловіків, стали випивати. Коли ж горілка закінчилася, його відправили за добавкою. Коли чоловік повернувся, старші чоловіки відлупцювали його, бо він не знайшов спиртного.

Побитий чоловік утік, але через деякий час повернувся, щоб забрати особисті речі й піти додому. Та захмелілі друзяки знову накинулися на нього. Ображений та побитий, він схопив ножа і несамовито почав різати кривдників. Схаменувся, коли на підлозі вже лежали два трупи.

Як розповів начальник Городнянського райвідділу внутрішніх справ Дмитро Лось, підозрюваного у вбивстві поміщено до ізолятора тимчасового тримання. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство - двох або більше осіб), карається позбавленням волі на строк від 10 до 15 років або довічним ув’язненням. Слідство триває.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини