Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 04:27:00

Ситуація з роздачею земель поблизу с. Новоселівка буде вивчена в рамках кримінального провадження

12.09.2014   11:29

Прокуратурою Чернігівської області 11 вересня зареєстровано кримінальне провадження за скаргою жителів чернігівського передмістя і с. Новоселівка, а такожа народного депутата України В. Дубіля щодо роздачі в приватні руки громадського пасовища.

Попередня правова кваліфікація — ст. 364 ч. 1 (зловживання владою або службовим становищем).

Тепер усі обставини виділення земельних ділянок на цій території будуть об’єктивно з’ясовані шляхом досудового розслідування.

Довідково:
Учора на виїзді з м. Чернігова поблизу с. Новоселівка місцеві жителі висловили своє невдоволення шляхом громадського протесту. На місці події прокурор області Володимир Стеценко особисто спілкувався з протестуючими.
Громадяни скаржилися на виділення земель, якими вони завжди користувалися для випасу худоби, стороннім особам. Також, за їх словами, в деяких випадках земельні ділянки виділяються на земельних паях інших осіб, які їх отримали після розпаду колгоспів.

Прокурор області пообіцяв громадянам розібратись у ситуації. Одразу після зустрічі розпочато перевірку, яка має показати об’єктивну картину того, що відбувається на цих землях. Невідкладно підготовлені та направлені запити про правовий статус і використання земельних ділянок до відповідної сільської ради, органу контролю та органу земельного кадастру. Перевірка з залученням спеціалістів-землевпорядкиків проводиться також на місцевості.

— Якщо підтвердиться, що хтось і справді захоплює землі, які знаходяться у законному користуванні або власності селян, злочин буде припинено, — запевнив прокурор області.
Протестувальники та керівник наглядового органу домовилися про те, що громадяни оберуть ініціативну групу, яка прийде до прокуратури області для спілкування напряму.



 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.