Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:23:24

Бульдозером по історії

12.09.2014   10:14

Підробивши документи, молодик незаконно отримав у власність земельну ділянку на землях історико-культурного призначення. Провівши перевірку законності надання у приватну власність земельних ділянок, працівники сектору ДСБЕЗ Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ виявили факт шахрайських дій з боку жителя обласного центру.

Молодик, зловживаючи довірою та обманувши посадових осіб Чернігівської області інспекції з охорони пам'яток історії та культури, заволодів земельною ділянкою історико-культурного призначення для будівництва будинку.

Спритник надав до Чернігівської обласної інспекції з охорони пам'яток історії та культури підроблену схему розміщення земельної ділянки в одному з сіл Чернігівського району, у зв'язку з чим незаконно отримав позитивний висновок по технічній документації для отримання в приватну власність  ділянку, де знаходиться пам'ятка археології місцевого значення (поселення).

Зазначене поселення було виявлене археологами в 1985 році, паспортизоване у 1986 році та взяте на облік рішенням виконкому Чернігівської обласної ради народних депутатів.

У 1992 році поселення було позначене на чергових картах землекористування та пізніше - на картах при погодженні роздержавлення та розпаювання земель колективної власності місцевого колгоспу.

Згідно зі ст. 4, 33, 75 Земельного кодексу України 1991р., ст. 53, 84, 150 Земельного кодексу України 2001р., ст. 17, 34 Закону України «Про охорону культурної спадщини» земельні ділянки під пам'ятками археологи є землями історико-культурного призначення і не підлягають передачі у приватну власність. Відповідно до експертної оцінки зазначена земельна ділянка коштує 104 тисячі гривень.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство, вчинене у великих розмірах, або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) - карається позбавленням  волі  на  строк  від  трьох до восьми років.

 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини