Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:03:18

На рахунку "телефонних" шахраїв ще одна жертва

08.09.2014   07:27

75-річна жителька обласного центру віддала невідомому 5 тисяч гривень нібито за вирішення питання про не притягнення її сина до кримінальної відповідальності.

«Телефонні» шахраї продовжують збирати кошти з довірливих громадян, переважно похилого віку, розповідаючи їм страшні байки про їхніх родичів: синів, батьків, братів, які нібито потрапили в скрутну ситуацію та конче потребують допомоги.

Черговий такий випадок трапився днями в обласному центрі. На стаціонарний телефон жінці зателефонував невідомий і, представившись працівником міліції, сказав, що її син збив людину, і для вирішення питання про не притягненню його до кримінальної відповідальності, потрібно десять тисяч гривень. Пенсіонерка забідкалася, бо не мала таких грошей і сказала, що має лише п’ять. Тоді невідомий «благодійник» погодився і на цю суму.

Передати кошти жінка повинна була через таксиста, якому вже по телефону розповіли куди доставити передачу. А увечері жінка з почуттям виконаного обов’язку перетелефонувала сину і запитала де він зараз знаходиться. Почувши, що вдома, остаточно заспокоїлася та відкинула всі підозри.

Обман розкрився аж наступного дня, коли жінка дорогою з дачі вирішила відвідати сина. І тут таки в розмові з ним і викрився обман. Але пройшло вже більше доби з моменту скоєння злочину. На превеликий жаль, потерпіла не запам’ятала жодних прикмет водія, що суттєво ускладнює його пошуки.

Звернення потерпілої до міліції було зареєстровано та занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що передбачає позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

Міліція проводить ряд оперативно-розшукових заходів щодо встановлення та затримання телефонного шахрая.

До речі, кількома днями раніше міліція Чернігова вже затримала одного такого любителя дармівщини. Він вирішив спіймати на шахрайський гачок 66-річну чернігівку, у якої вимагав 10000 грн. та 3000 доларів США за нібито не притягнення її сина до кримінальної відповідальності за скоєне ним ДТП, хоча син у цей час відпочивав вдома. Працівники міліції провели цілу оперативно-пошукову комбінацію, в результаті якої і затримали зловмисника. Тепер він чекає суду.

Міліція в черговий раз звертається до громадян з порадами як не стати жертвою цього злочину:
1. Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.
2. У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють.
3. Уточніть в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію.
4. Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Дотримуючись цих вимог Ви убезпечите себе від ризику бути ошуканими.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини