Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:08:09

Міліція затримала чергового самозванця

03.09.2014   07:51Агенцiя

Працівники карного розшуку Чернігівського міського відділу міліції затримали 24-річного «телефонного» шахрая.

Раніше судимий за крадіжки, розбої та хуліганство чоловік в місцях позбавлення волі опанував нову «професію» – шахрая. Після звільнення на життя заробляв телефонними шахрайствам.

Як з’ясували оперативники, на його рахунку вже одинадцять епізодів. Він діяв за простою та вже всім відомою схемою - дзвонив на мобільний або стаціонарний телефон, як правило, увечері або вночі. Одразу починав розпитувати, чи вдома син (чоловік, онук), якщо відповідь позитивна, то починав розповідати, що він затриманий працівниками міліції або потрапив в дорожньо-транспортну пригоду. І для позитивного вирішення питання необхідні гроші.

Так, днями на його гачок потрапила 66-річна чернігівка. Потерпіла віддала шахраю 10000 грн. та 3000 доларів США за нібито не притягнення її сина до кримінальної відповідальності за скоєне ним ДТП, хоча син у цей час відпочивав вдома.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство), що карається позбавленням волі на строк від трьох років.

Аферисти - хороші психологи, вони не дають людині вийти зі стресової ситуації, ведуть діалог так, що потерпілі погоджуються допомогти родичеві і слухняно виконують поради «доброго» посередника. Інколи шахраї просять не відключати телефон, щоб позбавити людей можливості передзвонити родичам і з'ясувати справжню картину. А інколи міняють голос і представляються родичами.

Мета одна - виманити з вас гроші, які ви повинні, «рятуючи» родича, переказати на певний банківський рахунок або на вказану шахраями сім-карту.

Тож, щоб не стати жертвою шахраїв, варто дотримуватися наступних правил:
Перш за все, не впадайте в паніку і не поспішайте виконувати умови аферистів.

У таких випадках ніколи не називайте своїх близьких на ім'я. Попросіть людину, яка представилася працівником міліції, назвати прізвище, ім'я, по-батькові і дату народження затриманого родича. Практично в 100 відсотках випадків такою інформацією злочинці не володіють. Уточніть в якому саме відділі міліції знаходиться ваш син або родич, після чого передзвоніть до чергової частини і перевірте інформацію.

Спробуйте якнайскоріше передзвонити тому, хто «потребує негайної допомоги», або людям, які можуть в даний момент бути поруч і підтвердити або спростувати інформацію.

Якщо ж ви все-таки потрапили на гачок аферистів або відносно вас намагалися застосувати шахрайські дії, якнайшвидше телефонуйте до міліції. Це дасть змогу правоохоронцям вирахувати та затримати зловмисників «по гарячих слідах». Шановні громадяни будьте пильними і обережними!
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини