Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:12:15

Чернігівці поїхали в зону АТО змінити своїх побратимів. ФОТО

29.08.2014   12:32

Вже п’ята ротація зведеного загону міліціонерів Чернігівщини виїхала в зону антитерористичної операції на зміну своїм колегам, які мають повернутися додому на відпочинок.

Працівники міліції Чернігівської області продовжують захищати єдність та суверенітет України в рамках проведення антитерористичної операції на Сході держави. Туди відбув черговий загін чернігівських правоохоронців. До його складу увійшли працівники відділів і служб апарату Управління МВС в Чернігівській області, Чернігівського міського відділу та міськрайвідділів області, бійці спеціальних підрозділів — загалом близько півсотні правоохоронців.

П’ята ротація зведеного загону УМВС в Чернігівській області виконуватиме ті ж завдання, що і змінений нею попередній склад міліціонерів Сіверського краю: несення служби на блокпостах, патрулювання вулиць міст і сіл, контроль руху транспорту, надання допомоги місцевому населенню.

Керівництво Управління МВС в Чернігівській області повністю забезпечило зведений загін екіпіровкою, засобами захисту, бронежилетами та необхідним озброєнням. Увесь багажний відсік в автобусі, що відвозив чернігівських правоохоронців на Схід, був заповнений харчами та питною водою.
Для облаштування побуту бійців на блокпостах начальник УМВС Олег Демченко передав міліціонерам зведеного загону електрогенератори, ковдри, матраци, каремати і плащ-накидки, а для ведення спостереження за ворогом — прилади нічного бачення.

Начальник УМВС в Чернігівській області генерал-майор міліції Олег Демченко в напутній промові перед бійцями зазначив, що основне завдання зведеного загону — забезпечення охорони громадського  порядку, надання допомоги місцевому населенню в наведенні порядку та підтриманні стабільності на контрольованій території.
— Зараз в зоні АТО обстановка непроста, але я впевнений, що особовий склад зведеного загону готовий виконати ті завдання, які ставляться перед нами Урядом і Міністерством внутрішніх справ.

Це вже п’ята ротація чернігівських правоохоронців, деякі міліціонери вже не вперше виїжджають в зону АТО. І завжди зведений загін показував високий бойовий і моральний дух, тому я впевнений, що наш зведений загін з честю і гідністю виконуватиме поставлені бойові завдання, - підкреслив очільник Управління.
Також перед бійцями зведеного загону виступили голова Ради ветеранів ОВС Павло Скнар та дружина загиблого міліціонера, які після напутніх слів передали правоохоронцям  продукти, куплені на кошти, зібрані родичами загиблих правоохоронців.

Провести своїх побратимів на Схід прийшли друзі, знайомі, родичі бійців. Спілкуючись із журналістами, дружина міліціонера Тетяна Анісовець побажала: «Нашим бійцям, а в першу чергу своєму коханому чоловікові і татусеві, я хочу побажати повернення живим, здоровим, люблячим і усміхненим. Нехай він завжди пам’ятає, що ми його чекаємо, любимо. Він у нас найкращий. З честю виконати свій обов’язок, нести службу достойно і повернутися додому в Чернігів з миром, щоб якнайшвидше у всій Україні запанував мир і злагода.»

Жінка зауважила, що її чоловік їде в АТО вже не вперше, і з кожним разом розлучатися все важче. Щоразу вона обіцяє собі, що наступного разу вже не відпустить його, але чоловік умовлянням не піддається, каже - це мій обов’язок, хто, як не ми.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини