Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:44:41

У зоні АТО поранено голову Ніжинської РДА Ігоря Смаля

26.08.2014   07:51Агенцiя

24 серпня голова Ніжинської міської організації ВО "Свобода", голова Ніжинської райдержадміністрації Чернігівської области Ігор Смаль отримав біля Дебальцевого на Донеччині два наскрізних кульових поранення. Це сталося під час відвезення допомоги воякам, що беруть участь в антитерористичній операції на сході.

Поїздка в зону АТО була запланована до Дня Незалежности. 23 серпня два мікроавтобуси з гуманітарною допомогою вирушили в місце дислокації 13-го батальйону, бійці якого перебувають в одному із сіл Луганської области. Наступного ж дня ніжинці відвідали Дебальцеве, де потрапили під обстріл "Градами". На одному з блокпостів, по якому вели прицільний вогонь також зі стрілецької зброї, і отримав поранення націоналіст. Першу медичну допомогу свободівцю надали в польовому госпіталі, згодом – в Артемівську, продовжено лікування в Ніжинській міській лікарні.

"З одного боку, ми маємо відсутність досвіду поведінки в зоні бойових дій, а з иншого – величезне бажання передати бійцям допомогу, зібрану територіяльними громадам і їхніми керівниками, підприємствами, установами та організаціями, приватним підприємцями і окремими людьми, які не залишаються байдужими й допомагають українській армії. Окрему подяку хочу висловити лікарю "Хотабичу", який відзначений Богом лікувати поранений бійців", – зазначив Ігор Смаль.

Все ж військовим передали бронежилети, каски, наколінники, продукти харчування, форму та взуття, засоби особистої гігієни, питну воду, цигарки, адресні посилки. Окремо сформовано 25 комплектів, до яких входять гумові чоботи та берці, форма, засоби гігієни, блок цигарок і особливе вітання бійцям – дитячі малюнки та листи, написані жінками-службовцями.

До збору продуктів харчування постійно долучаються всі населені пункти району – без виключення.

Найактивнішими є Лосинівська селищна, а також Вертіївська, Безуглівська, Шатурська сільські ради. Цього разу допомогли Перемозька, Колісниківська, Талалаївська, Великодорізька, Григоріванівська територіяльні громади.

 

 

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини