Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:22:15

Польський урок для молодих лідерів з Чернігівщини

22.08.2014   07:45Агенцiя

Завдяки громадській організації Центр «Доброчин» молодь з усієї Чернігівської області на початку серпня відвідала Польщу у рамках ознайомчого візиту до цієї країни.

Ознайомчий візит - це спільний проект України та Польщі.
Основна мета цього візиту — посилити свої організаційні та професійні здібності у сфері здійснення соціальної анімації в громадах, а також перейняття досвіду роботи з молоддю та молодіжним рухом у Республіці Польща.

Упродовж п'яти днів молодь з Чернігівщини здобувала новий досвід від своїх польських колег.

Щодня молоді активісти відвідували різні громадські структури і організації, які займаються питаннями молодіжного руху та розвитком невеликих містечок у Вармінсько-Мазурському воєводстві. Так молодіжна делегація з Чернігівщини побувала у Нідзіці, де на протязі трьох днів ознайомлювалася з роботою місцевого фонду розвитку «Ніда». Саме за допомогою цього фонду, а також місцевих неурядових організацій та підприємців поблизу Нідзіці було створено «Гончарне селище». Основною діяльністю цього селища є виробництво гончарних виробів, паперу, проведення різних фестивалів, які вже стали традиційними і проводяться щорічно. Існування такого селища є гарним прикладом, як потрібно розвивати зелений туризм на Чернігівщині.

Фонд «Ніда» опікується молодіжною організацією «Незабудка». Ця організація безкоштовно проводить навчання для талановитої молоді у галузі культури та ремесел. А найздібніші учні навіть отримують стипендію.

Такі зустрічі позитивно вплинули на молодих лідерів. Адже за допомогою активних семінарів і тренінгів молодь краще запам'ятовує набуту інформацію. У когось вже навіть виникли власні ідеї та проекти, які чекають свого втілення на Чернігівщині.

Крім навчання, на молодь чекали дуже цікаві екскурсії у такі старовинні міста — Ольштин, Варшава. Бо саме за допомогою таких екскурсій пізнається самобутня культура, історія та дух старої Польщі.

За цей час, проведений у Польщі, серед молодіжної делегації панувала чудова дружня атмосфера, гарний настрій і лише позитивні емоції. Усі учасники делегації поповнили свій багаж новими знаннями та безцінним досвідом.

На мою думку, такі проекти дають змогу краще засвоїти нові підходи і методики, які потім будуть використані на практиці у рідному селищі або місті. Це допоможе зацікавити та залучити молодь до позитивних змін на Чернігівщині. Така співпраця є дуже корисною, як для України, так і для Польщі.


Владислав Пархоменко
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини