Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:30:10

Міліція Чернігова затримала інспектора з кредитування, яка наживалась на своїх клієнтах

19.08.2014   09:31

Співробітники сектору державної служби по боротьбі з економічними злочинами Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області виявили факт шахрайській дій з боку працівника однієї з кредитних установ міста.

Як розповів начальник Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області полковник міліції Володимир Рапута, співробітники державної служби боротьби з економічною злочинністю Чернігівського міського відділу УМВС отримали інформацію, що кредитний інспектор однієї з кредитних фірм, які надають допомогу в кредитуванні мешканцям міста і області, шляхом фальсифікації кредитних договорів та касових ордерів шахрайським шляхом заволоділа понад 20 тисячами гривень.

В ході подальшої перевірки правоохоронці встановили, що 29-річна жінка працювала кредитним інспектором в одній з відомих кредитних фірм міста. Розраховуючи на те, що фірма понад три роки успішно надає кредитні послуги населенню міста й області та користується попитом і авторитетом серед своїх клієнтів, вона вирішила заробити на цьому гроші. Жінка підшуковувала клієнтів для кредитування, укладала з ними кредитні договори, передавала за касовими ордерами гроші. А потім… знову складала на їх ім’я договори, але до відома клієнтів цього не доводила. Підробляла підписи і отримувала певні суми грошей. Таким чином вона сфальсифікувала документів на суму понад 20 тисяч гривень.

Обман розкрився, коли добропорядні позичальники, виплативши необхідні суми, продовжували отримувати повідомлення про погашення якоїсь їм невідомої позики. Для з’ясування обставин, обурені клієнти почали звертатися до міліції.

Володимир Рапута повідомив, що вилучені документи направлені на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС, за даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч. 1 та ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України «Привласнення чи розтрата чужого майна, яке було ввірене особі чи перебувало в її віданні», що передбачає покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до чотирьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого;

Дії, передбачені частинами першою, …, якщо вони вчинені у великих розмірах, (ч.3) - караються позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Також відкрите ще одне кримінальне провадження за ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України «підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів» що карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк».

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини