Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:14:17

Затриманий чернігівський злодій, який викрадав одяг в бутіках

12.08.2014   07:04

В ході операції «Майно» працівники карного розшуку Чернігівського міськвідділу за тиждень затримали двох злодіїв, що промишляли крадіжками з торговельних точок міста.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, до чергової частини надійшло кілька заяв від власників магазинів одягу про крадіжки з торговельних закладів. І це при тому, що увесь товар був чіпований електронними кліпсами, які на виході з магазину вмикають сигналізацію.

Проаналізувавши під час операції «Майно» серію крадіжок, оперативники Чернігівського міськвідділу встановили, що саме в цих електронних кліпсах і криється вся суть злочинів. Адже зловмисник заходив до магазину, тихенько знімав електронні чіпи, ховав крадене собі під одежу і спокійно виходив з магазину.

Правоохоронці встановили, що до крадіжок причетний 32-річний раніше судимий за подібні злочини чернігівець. Він звільнився з місць позбавлення волі в квітні, ніде не працював, вживав наркотики. Співробітники міліції почали відпрацьовувати всі місця, де зловмисник може з’явитися. І під час одного з відпрацювань району вулиці Рокосовського оперативники отримали інформацію, що в одному з бутиків скоєна крадіжка чоловічого светра.

Міліціонери на прилеглій території помітили крадія, він швидко йшов вулицею, озираючись навкруги. Оперативники його затримали, викрадене вилучили. В подальшому співробітники міліції з’ясували, що крадій зрізав електронні кліпси звичайними ножицями. Наразі встановлена причетність молодика до десятка крадіжок з магазинів одягу.

Іншого злодія, точніше злодійку, правоохоронці затримали кілька днів тому. Ця 39-річна жінка у травні звільнилася з місць позбавлення волі, а на другий день вже скоїла крадіжку мобільного телефону на ринку. Зловмисниця не нехтувала нічим – і телефони викрадала, і гроші у власників торговельних точок на ринках. Крадійку також затримали. Встановлена її причетність до п’яти крадіжок.

Володимир Рапута повідомив, що за фактами крадіжок відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) – карається позбавленням волі на строк до трьох років.
Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.