Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 00:37:12

Дотримуйтеся заходів пожежної безпеки у лісопаркових зонах, будьте обережні під час полювання та купання

09.08.2014   13:12Агенцiя

9 серпня на Чернігівщині розпочинається сезон полювання. У цей час велика кількість мисливців перебуватиме на лонах природи. Разом з тим, в області утримуватиметься жарка погода з надзвичайним 5-м класом пожежної небезпеки, що вимагає від людей посиленої пильності та безумовного дотримання протипожежних заходів.

Пам’ятайте, що розведене багаття, кинутий непогашений недопалок чи сірник можуть призвести до пожежі. Перш за все це стосується лісів, сільгоспугідь та торфовищ. Також є ризик отримання травм самими мисливцями внаслідок необережного поводження зі зброєю та боєприпасами.

Особливо, це стосується тих, хто на полюванні вживає алкогольні напої. Адже в стані сп’яніння у людини знижується відчуття небезпеки і вона не може як слід оцінювати й контролювати свої дії.

Щоб не спричинити пожежі або уникнути нещасного випадку, обережно поводьтеся з вогнем і зброєю та не зловживайте спиртним. Крім того, у цей час категорично заборонено розводити вогнища, спалювати сміття та випалювати суху рослинність.

Ще одне. У жарку погоду чимало людей обирають відпочинок біля води, але при цьому забувають дотримуватися заходів безпеки під час купання. Як результат, в області майже щодня тоне 1-2 людини. Щоб убезпечити свій відпочинок, купайтеся тільки у спеціально відведених для цього місцях, з пологим і твердим дном. Розраховуйте свої сили і не запливайте далеко від берега, не влаштовуйте небезпечні ігри на воді. Ні в якому разі не заходьте у воду в нетверезому стані, не пірнайте в незнайомих місцях, з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Уникайте води зі швидким плином.

Будьте обережними у поводженні з вогнем та під час купання. Слідкуйте за розвагами дітей, які без нагляду дорослих можуть вигадати небезпечні ігри на воді або з сірниками чи запальничками.


Ігор Афанас’єв, перший заступник начальника У ДСНС у Чернігівській області

 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини