Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:38:34

Керівництво УДАІ зустрілося з журналістами

09.08.2014   08:07

В приміщенні сектору зв’язків з громадськістю УМВС в Чернігівській області відбулася прес-конференція керівництва УДАІ УМВС.

Заступники начальника управління Державтоінспекції УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Олександр Моторний та полковник міліції Сергій Хмельницький розповіли присутнім про основні статистичні показники дорожньо-транспортного травматизму в області та заходи, які вживає УДАІ для зменшення кількості травмованих.

Сухі цифри свідчать, що за 7 місяців на Чернігівщині сталося 325 дорожньо-транспортних пригод, в яких 54 особи загинули та 410 отримали тілесні ушкодження. Порівняно з минулим роком кількість ДТП збільшилася на 35 автопригод (+12,1%), натомість кількість загиблих зменшилася на 16 осіб (-22,9%), водночас на 70 осіб збільшилася кількість травмованих в ДТП (+20,6%).

Пік ДТП припадає якраз на п’ятницю та вихідні дні, особливо у вечірній час. Провівши аналіз аварійності, ДАІ посилила роботу з виявлення порушень ПДР України, які є безпосередньою причиною скоєння авто пригод.
Не поодинокі випадки, коли причиною авто пригод є незадовільний стан дорожнього покриття. Тому посадовим особам дорожніх, комунальних і інших організацій працівниками ДАІ видано 291 припис про усунення порушень норм і стандартів з безпеки дорожнього руху при утриманні, ремонті, експлуатації автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, споруд, технічних засобів регулювання руху та складено 412 протоколів про такі порушення.

Як розповів заступник начальника управління ДАІ УМВС в Чернігівській області підполковник міліції Олександр Моторний, на Чернігівщині проводяться цільові профілактичні заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції. Наразі вже виявлено 17 фактів дачі хабарів працівникам ДАІ за нескладання протоколу про адміністративне правопорушення, з них по 15 фактах відкрито кримінальне провадження.

Також в області проведено оперативно-профілактичне відпрацювання цільового призначення під умовною назвою «Автомобіль», направлене на розкриття та попередження незаконних заволодінь транспортними засобами, крадіжок з автотранспорту, виявлення автотранспорту, що перебуває в розшуку. На території Чернігівській області зареєстровано 51 факт незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких по 28 фактах оголошене повідомлення про підозру.

Присутні також обговорили таку тему актуальну тему, як мототранспорт. Зокрема були висловлені претензії до водіїв, які не виконують правила дорожнього руху, влаштовують у вечірній і нічний час перегони та їздять без захисних елементів та на незареєстрованій техніці.

Заступник начальника управління ДАІ УМВС в Чернігівській області полковник міліції Сергій Хмельницький повідомив журналістам, що працівники ДАІ, як і представники інших підрозділів і служб УМВС, також беруть участь в АТО. Так, у травні на території Донеччини несли службу 15 чернігівських інспекторів ДАІ, які після успішного виконання завдань благополучно повернулися додому. А з 17 липня в зоні проведення антитерористичної операції перебуває ще 15 офіцерів ДАІ області, які упродовж місяця нестимуть службу разом з військовими та Національною гвардією.

Журналісти мали змогу заждати питання, які стосуються роботи Державтоінспекції та отримати кваліфіковані змістовні відповіді.
 

Останні новини Чернігівщини

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

19 березня: цей день в Україні і світі

19 березня: цей день в Україні і світі 10:16

ДЕНЬ 755 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 755 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини