Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:36:17

Прокуратурою області вживаються заходи до поновлення інтересів держави у судовому порядку

02.08.2014   08:02

Завдяки активній позиції органів прокуратури області державні інтереси поновлюються у судовому порядку.

Так, з початку року на захист інтересів держави прокурорами пред’явлено позови на суму понад 117 млн. грн. З них за розглянутими справами судами стягнуто понад 80 млн. грн., у т.ч. до бюджету понад 7 млн. грн. На розгляді у судах перебувають справи на суму більше 37 млн. грн.

У сфері охорони навколишнього природного середовища пред’явлено позовів на суму 385 тис. грн., з яких задоволено, з урахуванням минулорічних, на 4,2 млн. грн.

Зокрема, Київським апеляційним господарським судом (13.03.2014) з ПАТ «Бобровицький молокозавод» стягнуто понад 4 млн. грн. збитків, заданих самовільним використанням водних ресурсів.

Реагуючи на порушення законодавства у сфері земельних відносин, прокурорами розпочато 10 кримінальних проваджень, за результатами розгляду 159 подань відшкодовано 3 млн. грн., до відповідальності притягнуто 125 посадових осіб, у тому числі 33 органів державного контролю. Попереджено незаконне надання 257 га землі вартістю понад 12 млн. грн., повернуто 520 га землі вартістю майже 10 млн. грн.
Задоволено позовів у сфері земельних відносин на суму 7,4 млн. грн., реально виконано рішень на суму 6,8 млн. грн.

Так, господарським судом області 24.03.2014 задоволено позов прокурора Бахмацького району та визнано недійсним рішення органу місцевого самоврядування про безоплатну передачу земель сільгосппризначення площею 90 га вартістю майже 1 млн. грн. у користування приватного підприємства.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини