Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:59:02

Понад сто Чернігівських студентів склали Військову присягу на вірність Батьківщині. ФОТОрепортаж

01.08.2014   09:44

31 липня, 113 студентів Чернігівських вищих навчальних закладів – національного технологічного університету, національного педагогічного університету ім. Т.Г.Шевченка, національного інституту економіки і управління та інституту інформатики, бізнесу та права МНТУ ім. Ю.Бугая – склали Військову присягу на вірність Батьківщині.

Згодом молодим людям, серед яких і 12 дівчат, буде присвоєно первинне офіцерське звання «молодший лейтенант».

Передувало цій урочистій миті дворічне навчання на Кафедрі військової підготовки Сумського державного університету. Слід зазначити, що переважна більшість студентів, близько 80 чоловік, виявили бажання в майбутньому служити в Збройних Силах України та інших військових формуваннях.

В урочистій обстановці студенти чітко промовляли слова Військової присяги. Багато хто з них хвилювався, адже це не просто клятва, а свідоме підтвердження готовності стати на захист Батьківщини.

Після проведення ритуалу відбувся невеличкий мітинг, під час якого до студентів звернувся начальник Кафедри військової підготовки Сумського державного університету, кандидат наук, доцент, полковник Микола Ляпа, який побажав їм щастя, міцного здоров’я та успіхів. Також привітали молодь ректор Чернігівського національного технологічного університету Сергій Шкарлет, проректор з виховної роботи Чернігівського національного педагогічного університету, кандидат історичних наук, доцент Анатолій Тимошенко, ректор Чернігівського державного інституту економіки і управління, доктор технічних наук, професор, капітан 2 рангу у відставці Володимир Казимір та інші працівники вишів.
По завершенню мітингу студенти-курсанти пройшли перед своїми наставниками та викладачами урочистим маршем.

Привітати студентів прийшло чимало чернігівців – батьки, рідні, друзі, знайомі, студенти і викладачі вишів.

Кафедра військової підготовки Сумського державного університету є одним з кращих закладів по підготовці офіцерів запасу. Нині в ній проходить підготовку близько тисячі студентів з 17 вищих навчальних закладів України. За час існування кафедри звання «молодший лейтенант» було присвоєно 3000 студентів. Чимало випускників кафедри нині проходять військову службу на посадах командирів взводів, рот, артилерійських підрозділів тощо. Старший лейтенант Олексій Єрмоленко – командир артилерійського підрозділу, старший лейтенант Олексій Єфименко – командир протидиверсійної групи, лейтенант Сергій Сергієнко – командир взводу, лейтенант Маргарита Донцова – інструктор відділення бойової підготовки – перекладач Центру миротворчих місій та інші випускники кафедри бездоганно виконують свої обов’язки, з честю служать у Збройних Силах України.

Троє молодших лейтенантів – випускників кафедри нині служать командирами взводів у батальйоні територіальної оборони «Суми» в зоні АТО, а молодший лейтенант Антон Муравейник сьогодні добровольцем від’їздить до 169 навчального центру в Десні, щоб також поповнити лави захисників Батьківщини.

Чернігівські студенти, які сьогодні склали Військову присягу, Ярослав Хромов, Яна Коваленко, Сергій Примушко і Артур Цеков запевнили, що вони неодмінно служитимуть в Збройних Силах України і з честю виконуватимуть свій військовий обов’язок.

Підполковник Олександр ПАРІЙ

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини