Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:06:08

Співпраця, яка приносить результат

01.08.2014   08:09Агенцiя

Одним із важливих напрямків діяльності державної служби зайнятості, покликаних зменшити напругу на ринку праці, є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Задля цього фахівці центрів зайнятості Чернігівщини тісно співпрацюють з роботодавцями області. Протягом січня-червня за направленням служби зайнятості до тимчасової зайнятості було залучено 4242 особи.

Активно в напрямку організації таких робіт працює Чернігівський МЦЗ. Зокрема, у м. Чернігові з початку року 719 безробітних, які перебувають на обліку, виконували роботи з благоустрою та озеленення міста, утримували в належному стані придорожні смуги, впорядковували меморіали та місця поховання, працювали на підсобних роботах під час ремонту лікувальних закладів тощо.

Наразі безробітні також допомагають комунальникам прибирати вулиці у місті. Зокрема Віталій, Олександр та Дмитро, які працюють на громадських роботах у КП ЖЕК-10, вважають, що такі роботи і безробітних матеріально підтримують, і громаді потрібні. А ще, кажуть чоловіки, приємно, коли городяни дякують за реальну допомогу.

Вже понад рік триває співпраця щодо організації громадських робіт міського центру зайнятості з чернігівським підприємством ДП «ТК Стиль-2013». Сьогодні тут працюють 6 жінок, виконуючи різні роботи: переносять на тканину за шаблонами деякі деталі одягу, готують їх до подальшої обробки швачками, обрізають рештки тканини та ниток тощо.

- Намагаємося працювати якісно, адже розуміємо, що робота, яку ми виконуємо, є частиною складного процесу пошиття одягу, - розказує Ольга Полторацька, яка майже місяць працює тут на громадських роботах.

Слова подяки за можливість залучення безробітних до громадських робіт на адресу служби зайнятості висловлюють і роботодавці.

- Підтримувати територію нашої організації у належному стані допомагають нам безробітні, які працюють у нас за направленням Чернігівського МЦЗ, - каже начальник одного з відділів КП «Чернігівське тролейбусного управління» Ірина Чиж. – Також ми залучаємо їх до прибирання у тролейбусах. Для нас – це суттєва допомога. Та й умови щодо витрат на оплату праці людей, які працюють на громадських роботах для нас вигідніші, ніж при працевлаштуванні на постійну роботу – є можливість зекономити кошти організації.

Активно за направленням Чернігівського МЦЗ у І півріччі 2014 року працювали безробітні також на КП «Спецкомбінат» та АТП 2528.

Отож, організація громадських та інших робіт тимчасового характеру приносить користь для всіх їх учасників: роботодавці отримують додаткову робочу силу, а безробітні - матеріальну підтримку та стимул до праці. А ще – це шанс знайти постійну роботу: з початку року вже близько 1000 наших земляків працевлаштувалися таким чином.

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.