Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 02:02:34

Протидіяти злочинності та корупції правоохоронці повинні спільно

31.07.2014   06:36Агенцiя

В прокуратурі м. Чернігова відбулася координаційна нарада правоохоронних органів обласного центру, на якій розглянуто стан розкриття кримінальних правопорушень, протидії і профілактики злочинності та корупції за у І півріччі 2014 року.

В цілому, як зазначив прокурор м. Чернігова Андрій Криворучко, у продовж 6 місяців поточного року, прокуратурою та правоохоронними органами міста вжито ряд організаційних та практичних заходів щодо протидії злочинності та корупції в сучасних реаліях.

Так, за результатами вжитих таких заходів у першому півріччі поточного року у ЄРДР зареєстровано на 7,1 % кримінальних правопорушень менше ніж за аналогічний період минулого року (3425 проти 3685).

Значно зменшилася кількість вчинених кримінальних правопорушень вчинених неповнолітніми або за їх участю - із 20 у минулому році до 14 у поточному році, особами, які раніше вчиняли кримінальні правопорушення - із 117 до 91, у стані алкогольного сп’яніння – із 61 до 24.

Водночас криміногенна ситуація в Чернігові залишається непростою, злочинність активізується. Особливо турбує прокурора міста збільшення кількості зареєстрованих тяжких та особливо тяжких злочинів, злочинів скоєних групою осіб, злочинів у сфері незаконного обігу наркотичних речовин.

Прокурор міста Андрій Криворучко також вимагає від підлеглих прокурорів та усіх правоохоронців Чернігова зосередитись на питанні реальної боротьби з корупцією і притягненні до відповідальності винних осіб. А для цього потрібно кардинально змінити підходи щодо протидії хабарництву.

Потребує активізації робота щодо захисту економічних інтересів держави, протидії незаконним оборудкам у сфері земельних правовідносин та охорони природних ресурсів, у соціальній сфері, насамперед щодо оплати праці, у паливно-енергетичному комплексі.

Координаційна нарада прийняла рішення, спрямоване на активізацію роботи, покращення взаємодії правоохоронних органів, органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості у сфері боротьби зі злочинністю та протидії корупції.


Прес-служба прокуратури м. Чернігова

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.