Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:41:44

Неповнолітні засуджені юнаки долучились до козацьких традицій

17.07.2014   13:49Агенцiя

В Прилуцькій виховній колонії управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області для неповнолітніх відбулась радісна подія – літнє спортивне свято «Козацький гарт».

Його традиційно організовує Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви в ювенальних пенітенціарних установах протягом канікул влітку.

Програма включала спортивні випробовування, в яких хлопцям необхідно було проявити силу, спритність, швидкість, витривалість та спеціальні вміння з ігрових видів спорту. Цього разу – відбулися змагання за давніми козацькими розвагами, які проводилися під час перепочинку козацького війська. Змаганням передувала розповідь про Запорізьку Січ, побут козаків, їх відпочинок.

Кожне відділення дільниці ресоціалізації Прилуцької виховної колонії визначило кращих спортсменів, які боролися за право називатися козаками. Хлопці підтягувалися на перекладині, віджималися, змагалися в силі і спритності, бігали та стрибали.

Були тут і веселі конкурси. Хлопці грали у ігри – хто зніме шапку з голови супротивника, хто зіб′є його з ніг подушкою, хто швидше передасть м′яча отаману різними хитрими способами, хто зможе виштовхати противника з кола, стоячи на одній нозі. Такі жартівливі конкурси користувались найбільшою популярністю серед вихованців.
Крапку в змаганні поставило перетягування канату. Командну першість вибороли вихованці 3-го відділення. Кожен учасник-переможець отримав грамоту. Командам в подарунок дісталися м′ячі, набори для гри в теніс та бадмінтон.

Вихованці Прилуцької виховної колонії показали не тільки чудові спортивні результати, а й проявили гарні творчі здібності та знання української минувшини. Юнаки проявили свої найкращі риси у чесній та шляхетній спортивній боротьбі.

Ці змагання надали можливість учасникам більше відчути командний дух гри, адже важлива перемога не однієї особи, а хороші результати кожного із членів команди, це було відчутно на спортивному майданчику коли при  виконанні вправ хлопці один одного всіляко підтримували.

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини