Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 20:26:51

В прикордонні затримано легкомоторний літак

17.07.2014   09:40Агенцiя

Вчора надвечір, над м. Щорс прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Щорс» помітив легкомоторний літак, який прямував на висоті близько 500 м в напрямку державного кордону України.

До пошуку літака, по маршруту його можливого польоту, негайно долучились прикордонні наряди найближчих відділів прикордонної служби.

За дві години, в 10 км від лінії державного кордону України, прикордонний наряд відділу прикордонної служби «Гірськ» виявив легкомоторний літак, що сідав на околиці одного з сіл Городнянського району. Дочекавшись його посадки прикордонний наряд затримав пілота, яким виявився 58-річний житель Донецької області.

Під час опитування пілота та перевірки дозвільних документів встановлено, що літак належить одній з приватних компаній, яка має дозвіл на виконання авіаційно-хімічних та лісопатрульних робіт у межах зони з особливим режимом використання повітряного простору в контрольованих прикордонних районах Чернігівської області.

Однак саме цей літак до переліку літаків, яким дозволено проводити ці роботи не включено.

Таким чином встановлено, що пілот порушив «Положення про використання повітряного простору України» та порушив прикордонний режим, за що його притягнуто до адміністративної відповідальності за статтею 202 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу - 170 грн.

Розглядається питання про притягнення, за порушення «Положення про використання повітряного простору України», до відповідальності і посадових осіб власниці літака - приватної авіакомпанії.


Помічник начальника прикордонного загону - начальник прес-служби підполковник О.В.Дудко

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини