Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:29:34

Затриманий в Чернігові наркоман зізнався у десяти пограбуваннях

17.07.2014   07:28

Оперативники карного розшуку Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області затримали грабіжника, який останнім часом «тероризував» продавчинь маленьких продуктових магазинів.

Як розповів тимчасово виконуючий обов’язки начальника Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ Анатолій Скрипка, до чергової частини надійшли заяви від продавців продуктових магазинів, що невідомий, погрожуючи насильством, забирав у них з каси гроші, інколи – мобільні телефони.

В ході подальшої перевірки працівники міліції встановили, що грабіжник обирав лише ті магазини, які розташовані далеко від центру на тихих вулицях міста. Всі пограбування скоював виключно в обідній час, чекаючи, коли продавець залишиться один, без покупців. Тоді зловмисник заходив всередину, залякував жінок і забирав у них з каси виручку – від 400 гривень до 4 тисяч гривень.

За наданими прикметами та зібраною інформацією міліціонери встановили, що до пограбувань причетний місцевий наркоман, який ніде не працює і вдома не проживає.

Правоохоронці відпрацьовували місця, де грабіжник міг з’явитися. Саме в ході такої засідки працівники міліції і затримали грабіжника – 31-річного раніше судимого за крадіжки, шахрайство і грабежі наркомана.

Анатолій Скрипка повідомив, що затриманий причетний до десятка подібних пограбувань, за всіма фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно) - карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Чоловік затриманий та поміщений до ізолятора тимчасового тримання. Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини