Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 15:35:23

Долаємо корупційні правопорушення

09.07.2014   07:37

Працівники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області значну увагу приділяють викорененню такого негативного явища, як адміністративні корупційні правопорушення.

А вони, нажаль, не такі вже й рідкісні у нашому суспільстві. «Дійовими особами», як правило, виступають посадові особи, які повинні бути прикладом добропорядності, та, як показує практика, ще нерідко виходить зовсім навпаки. Ось лише декілька прикладів із «послужного списку» УБОЗ.

— Працівники нашої служби відповідно до частини 1 статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення склали протокол про адміністративне корупційне правопорушення відносно жителя одного з райцентрів області, який, перебуваючи на посаді голови районної державної адміністрації, будучи державним службовцем 3 категорії, 5 рангу, під час звільнення з посади не подав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за відпрацьований в 2013 році час. За це рішенням районного суду на нього було накладено штраф — розповів начальник управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін. — За аналогічною статтею КУпАП було також складено протокол про адміністративне корупційне правопорушення і відносно чернігівця, який, перебуваючи на одній із керівних посад обласної державної адміністрації, будучи державним службовцем 4 категорії 7 рангу, під час звільнення з посади також не подав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за відпрацьований період 2013 та початок 2014 років. Рішенням Деснянського районного суду м. Чернігова за це також на нього було накладено штраф.

Таке ж рішення за аналогічні дії цей же суд прийняв і відносно іншого держслужбовця з управління Державної судової адміністрації України в Чернігівській області, який будучи державним службовцем 5 категорії 11 рангу, під час звільнення з посади також не подав декларацію про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за відпрацьований в 2013 році час.

На жаль, аналогічних прикладів можна навести немало. Працівники УБОЗ і надалі робитимуть усе для того, щоб таке негативне явище як корупція було викоренене в нашому суспільстві, а перед Законом були всі рівні: чи то рядовий працівник, чи високопосадовець.

Примітка:
«Телефон довіри» з питань боротьби з корупцією Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України – 097-220-31-16;
електронна скринька довіри – http://www.guboz.gov.ua/corrupt.html
 

Останні новини Чернігівщини

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн

Населення Чернігівської області заборгувало за спожите тепло і гарячу воду понад 244 млн грн 13:30

Попри постійні військові небезпеки і фінансові труднощі, АТ «ОТКЕ» стабільно та надійно забезпечувало жителів 19 територіальних громад послугами, це понад 125 тисяч мешканців.

Переселенці і ветерани війни: що пропонує служба зайнятості 13:15

Продовжуємо інформувати роботодавців, переселенців та ветеранів про можливості та ресурси служби зайнятості. Черговий «круглий стіл» за участю громадян цих категорій, а також представників місцевої влади, служби зайнятості та соціальних партнерів відбувся в Менській міській раді під головуванням директорки Чернігівського обласного центру зайнятості Людмили Ключник.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:53

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення, 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 2 особи постраждали.

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців

єВідновлення: компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців 08:37

У рамках державної програми «єВідновлення» компенсацію за пошкоджене житло отримають ще 39 чернігівців.

16 квітня: цей день в Україні і світі

16 квітня: цей день в Україні і світі 08:32

ДЕНЬ 783 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 783 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини