Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 15:30:51

На кордоні Чернігівщини затримали історію… ФОТО

25.06.2014   07:35

Предмети початку минулого століття – нагороди, монети, побутові речі, вік яких налічує близько 100 років, повинні залишатись в Україні. Це історія, за якою майбутні покоління зможуть відчути дух та могутність нації. І ось саме такі речі днями намагався потай вивезти з України 37-річний білорус.

Порушника виявили співробітники митниці та прикордонники у пункті пропуску «Горностаївка» під час проведення митного контролю потягу, що прямував з Євпаторії до Мінська. У одного з пасажирів у валізі поміж особистих речей знаходились предмети старовини. Громадянин не задекларував дані речі, проігнорувавши вимоги законодавства України.

Серед речей, через які громадянин сусідньої держави порушив митні правила, два ордени «Знак Пошани», орден «Трудового Червоного Прапора», медаль «За відвагу». Усі нагороди мають особисті номери, за якими можна встановити їх власників. Також у валізі знаходились монети кінця 19 – початку 20 століття, 2 металеві статуетки, таця з металу білого кольору та рукопис з курсу будівельної майстерності 1917 року.

За даним фактом співробітниками Чернігівської митниці Міндоходів складено протокол за статтею 472 Митного кодексу України «Недекларування товарів, транспортних засобів комерційного призначення», санкції якої передбачають штраф у розмірі 100 відсотків вартості товарів з їх конфіскацією.

Найближчим часом предмети старовини будуть передані експертам для встановлення їх культурної та історичної цінності.

Далі справу розглядатиме суд.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини