Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:43:18

Операція "Майно" допомогла розкрити низку злочинів

21.06.2014   09:36

В ході проведення оперативно-профілактичної операції «Майно» міліція Чернігівщини не тільки розкрила значну кількість крадіжок, а й повернула майно власникам.

Зважаючи на загострення оперативної обстановки в області та зростання кількості зареєстрованих майнових злочинів, згідно із вказівкою виконуючого обов'язки начальника УМВС в Чернігівській області Олега Демченка з 29 травня по 15 червня в два етапи на території області проведено оперативно-профілактичне відпрацювання цільового призначення під умовною назвою «Майно».

Під час операції співробітники міліції звертали увагу на розкриття та попередження злочинів саме майнової спрямованості, викриття злочинів з ознаками латентності (коли потерпілі не зверталися в міліцію), розкриття раніше скоєних злочинів.

Загалом за період практичного етапу відпрацювання встановлені особи 370 зловмисніків, в тому числі 40 - «по гарячих слідах». Так, міліціонери розкрили 10 пограбувань, 364 крадіжки, 4 незаконні заволодіння транспортним засобом, 20 шахрайств, 21 факт незаконних операцій з металобрухтом.

Як приклад, в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів була затримана група з трьох осіб, які з вересня минулого року на території Городнянського, Коропського, Корюківського, Ріпкинського та Щорського районів області скоїли близько 50 злочинів, серед яких незаконні заволодіння транспортними засобами та серія крадіжок індивідуального майна з помешкань громадян. Значна частина вкраденого зберігалася у помешканні злодіїв, міліція встановила більшість потерпілих і повертає майно законним власникам. Затримання злочинців відбулося саме в рамках реалізації практичного етапу оперативно-профілактичної операції «Майно».

Злодії викрадали все, починаючи з каністр, і закінчуючи автівками та тракторами. Зловмисники не гребували ні чим - станки, сільгосптехніка, електроінструмент, бензопили, компресори, гідронасоси, запчастини, мопеди і навіть гумові човни - все, що знаходилося у дворі, гаражі чи сараї.

Завдяки наполегливості та професіоналізму працівники міліції вирахували та затримали зловмисників. Ними виявилися двоє братів та ще один спільник, всі мешканці Щорського району. Відносно цих осіб відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення) та частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортом). На теперішній час триває слідство.

Також за час відпрацювання виявлено та встановлено особи по 171 майновому злочину з ознакою латентності, тобто коли потерпілі не зверталися до міліції, а правоохоронці самостійно вийшли на зловмисників. Розкрито 57 раніше скоєних злочинів, з них - 50 крадіжок, 5 фактів незаконного заволодіння автотранспортом, 2 пограбування. За час проведення операції встановлено місцезнаходження 24 злочинців.

Правоохоронці в рамках операції також перевірили велику кількість об'єктів, де можливий збут викраденого майна.

Як зазначив очільник УМВС в області Олег Демченко, операція «Майно» є лише однією з багатьох, які нині проводяться в місті і області. Це стане потужним поштовхом для активізації боротьби зі злочинністю.

Підбиваючи підсумки операції, Олег Демченко поставив усім оперативним службам конкретні завдання за всіма напрямками оперативно-службової діяльності і нагадав, що подібні операції проходитимуть постійно.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини