Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:22:28

Найбільше людей турбує їх соціальний захист

13.06.2014   12:46Агенцiя

Право на звернення – одне з конституційних прав громадян України. Найчастіше ним користуються пенсіонери, інваліди, багатодітні сім’ї, чорнобильці, малозабезпечені сім’ї, ветерани війни та праці, інші соціально незахищені категорії населення, розповіла начальник відділу роботи із зверненнями громадян апарату обласної державної адміністрації Тетяна Ющенко.

Реалізація цього права — це можливість не лише розв’язати нагальні проблеми конкретних людей, а й налагодити зворотній зв’язок з громадськістю, вивчити правдиву картину настроїв людей регіону, проблем, що їх хвилюють. Кожне звернення громадянина – це кредит його довіри до владних структур, надія на захист, допомогу, підтримку в складних життєвих ситуаціях. Це чітко усвідомлює нова управлінська команда області. Саме тому одним з першочергових завдань керівництва облдержадміністрації є встановлення контакту з громадськістю, увага до кожного порушеного у зверненнях питання та здійснення контролю за їх розв’язанням.

Найбільше турбують громадян питання їх соціального захисту. Тільки за травень поточного року на розгляд до облдержадміністрації надійшло 341 звернення, значна частина яких (78) стосувалась призначення та своєчасної виплати державної допомоги, надання матеріальної допомоги. Чимало піднімається проблем, пов’язаних з несвоєчасною виплатою заробітної плати працівникам бюджетних установ, направленням на лікування до медичних закладів, забезпеченням медичними препаратами на пільгових умовах, реалізацією права на безоплатний проїзд в громадському транспорті.

У зв’язку зі складною ситуацією на Півдні та Сході України, до облдержадміністрації звертались жителі Криму, Донеччини та Луганщини з проханням забезпечити їх хоча б тимчасовим житлом. Водночас надходять звернення від небайдужих жителів Чернігівської області, які пропонують житло для біженців. Такі звернення ми спрямовуємо до Департаменту соціального захисту населення, який займається розв’язанням цих проблем.

Перелік питань, що вирішуються обласною державною адміністрацією, закріплено в статті 13 Закону України „Про місцеві державні адміністрації ”. Це забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, соціального захисту, зайнятості населення, праці та заробітної плати, використання природних ресурсів, сприяння розвитку підприємництва, науки, культури, охорони здоров’я та багато інших.

Кожну третю п’ятницю місяця особистий прийом громадян проводить голова облдержадміністрації. Потрапити туди може будь-який мешканець області. Треба тільки попередньо записатися у відділі роботи зі зверненнями громадян апарату облдержадміністрації, за адресою: м. Чернігів, вул. Шевченка, 7, кабінет 1. Фахівці відділу не лише проводять запис на прийом, а й з’ясовують всю необхідну інформацію, що стосується змісту порушеного питання, вивчають документи та інші матеріали, які подаються для обґрунтування пропозицій (зауважень), заяв (клопотань) або скарг.

Крім того, щосереди та щочетверга з 10:00 до 13:00 та з 14:00 до 17:00 особистий прийом проводять заступники голови облдержадміністрації – Сергій Журман та Костянтин Лубенцов з питань, що належать до їх компетенції.

Щоб звернення було правильно оформленим, у ньому має бути зазначено прізвище, ім'я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання. Письмове звернення повинне бути підписане заявником (заявниками) із зазначенням дати. На кожне таке звернення людина гарантовано отримає відповідь.

Проте вирішення питання по суті залежить не стільки від правильності оформлення звернення, скільки від змісту порушеного питання, складності проблеми, можливості її розв’язання в межах передбачених законом повноважень.

Окремим напрямком роботи відділу роботи зі зверненнями громадян є надання консультацій про порядок вирішення порушених ними питань, роз’яснень щодо повноважень органів виконавчої влади, надання іншої інформації довідкового характеру. Роз’яснення надаються працівниками відділу усно, щоденно та негайно після відповідного звернення.

З метою забезпечення оперативного реагування на проблемні питання, які турбують жителів області, в облдержадміністрації функціонує гаряча телефонна лінія за номером 0 800 501 740, дзвінки на яку приймаються у робочі дні з 9.00 до 16.00 години.


Відділ роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини