Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:35:22

За позовами органів прокуратури області до державної власності повернуто 185 га землі вартістю 3,5 млн. грн.

13.06.2014   07:34

У прокуратурі Чернігівської області відбулася міжвідомча нарада з питань додержання законодавства органами влади та місцевого самоврядування, контролюючими органами при відведенні земель у власність та користування, забезпечення надходження коштів за використання землі. У нараді спільно з прокурорами взяли участь керівники обласних органів влади, самоврядування та контролю.

Пріоритетними серед розглянутих на нараді питань були: додержання вимог земельного законодавства при передачі у власність громадян земельних ділянок, використання їх без правовстановлюючих документів, передбачених ст. 126 Земельного кодексу України, самовільне зайняття земель, незаконне погодження проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок, видача правовстановлюючих документів на землю на підставі підроблених рішень органів влади та місцевого самоврядування, тощо.

Прокурором області Володимиром Стеценком звернута увага на те, що, такий стан законності є наслідком недостатніх заходів органами влади та контролю, які самоусунулися від виконання покладених завдань, а в окремих випадках вдаються до хабарництва, зловживань та службового підроблення.

До прикладу, прокуратурою області нещодавно розпочато кримінальні провадження щодо незаконної передачі органами Держземагентства у області значних площ земель жителям інших областей.

Розповсюдженими є порушення земельного законодавства, у тому числі, при використанні водойм, передачі у власність та користування земель історико-культурного призначення.

Загалом, за прокурорського втручання у поточному році зареєстровано 8 кримінальних проваджень, внесено 110 подань, за результатами розгляду яких до дисциплінарної відповідальності притягнуто 85 посадових осіб органів влади та контролю.

Судами розглянуто ряд актуальних справ за позовами прокурора, до державної власності повернуто 185 га землі вартістю 3,5 млн. грн., ще майже 200 га вартістю 1,4 млн. грн. підлягає поверненню. Попереджено незаконне надання 260 га земель вартістю понад 8 млн. грн.

Таким чином, проблема забезпечення дотримання земельного законодавства при передачі у власність та користування, використанні суб’єктами господарювання земель залишається актуальною та такою, що потребує невідкладного вирішення.

За результатами наради визначено конкретні організаційні заходи щодо забезпечення неухильного додержання законів у сфері земельних відносин.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини