Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:06:35

Діти малювали. "Mилосердя і доброта" нагороджувала

03.06.2014   18:56Агенцiя

Понад сто робіт подали діти на цьогорічний конкурс малюнків, організований громадською організацією «Чернігівське обласне об’єднання «Милосердя і доброта», очолюване Артуром Зінов'євим.

Вибрати кращі шедеври було непросто. Визначали переможців серед 36 їх творців (різних за віком)  колегіально. Сперечалися й дискутували. Десятеро юних художників, окрім солодощів,  отримали як нагороду ще  й гроші.

Всім припав до душі образ святого Миколая, намальований Владиславом Рудим. Справжнє художнє полотно. Безперечно, хлопчина творив душею, майстерно підбираючи кольори. Робота викликала щире захоплення і дорослих, і дітей.
 

Перше місце виборола й Ангеліна Вінницька. Її веселий борсучок  на папері, мов живий.

Трилітня Єва Голубєва – наймолодша учасниця. Дівча намалювало свого улюбленого казкового героя – веселого Колобка.  Єва ще не вельми вміло тримає пензлика, але старанності хоч одбавляй. Яскравий альбом і фарби допоможуть набити ручку.

«Милосердя і доброта» постійно опікується дітьми з обмеженими фізичними можливостями,  багатодітними родинами, сиротами і хлопчиками та дівчатками без батьківської опіки. Але 1 червня – особливий день. Відтак доклали зусиль, щоб свято вдалося на славу.

Яскраві великі кульки, морозиво й інші солодощі, прогулянка Десною на катері «Казбек» (мандрівка організована спільно з Чернігівською міською радою) запам’ятається малечі надовго.

Мирослава і Влад Яковенки - діти з особливими потребами. Малюнки для них -  можливість відтворити свій світ, розкрити душу, передати почуття. Призи ж додадуть натхнення. Дівчинка намалювала чудові квіти, хлопчик – чудернацьких пінгвінів. Прогулянка на «Казбеку» (разом із татом і бабусею), спілкування з однолітками без перебільшення свято для обох.

Чернігівка Ірина Кучерява самотужки виховує двох доньок. Маринку свого часу, як розповість голова міської організації  «Милосердя й доброта» Парасковія Сидоренко, після дорожньо – транспортної пригоди ставили на ноги всім осередком.  Радіють і успіхам у навчанні, і її фізичному зціленню, і захопленням.

Для сестрички Віки юна художниця намалювала кумедного песика, який сподобався журі.

У багатодітній родині Боженків  підростає аж троє художників: Мирослава, Ярослав і Андрій. Найменший – справжній патріот. П’ятирічний Андрійко намалював національний прапор, сині та жовті кульки. Старші відпочивають нині на морі, отож у мами й Андрія – повні руки призів.



Всі ми, дорослі, родом із дитинства. Правда, нерідко про це за всілякими клопотами забуваємо. Зігріти теплом душі й серця чужу дитину теж дано не кожному. У «Милосерді і доброті» опікуються дітьми щиро, бережно, душевно – не в розрізі громадських обов’язків. По – материнськи і по - батьківськи даруючи малечі радість і святковий настрій.

Ольга Чернякова.
Фото автора

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини