Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 03:52:59

Міліція Чернігівської області забезпечила спокій та продовжує охорону громадського порядку на виборчих дільницях

26.05.2014   09:56

Процес голосування відбувся в штатному режимі, міліція області забезпечила спокій та продовжує охорону громадського порядку на виборчих дільницях.

Окремі порушення громадського порядку під час виборів були, по-перше, дуже нечисленними, а по-друге — настільки незначними, що не могли хоч якось вплинути на результати голосування, — прокоментував поточну ситуацію в.о. начальника УМВС в області генерал-майор міліції Олег Демченко. Тим не менше, зазначив він, на кожне повідомлення громадян про ті чи інші порушення було забезпечене негайне реагування міліції.

За період голосування у Чернігівській області було зареєстровано декілька несуттєвих порушень виборчого процесу. Зокрема, на двох різних дільницях обласного центру виборці, проголосувавши, з власної ініціативи сфотографували свої бюлетені. В іншому випадку чоловік хотів винести свій бюлетень, як він пояснив, аби зберегти на згадку про доленосні вибори. В наведених прикладах голови комісій відреагували на порушення, запросили працівників міліції, які чергують на дільницях з метою охорони громадського порядку та виборчої документації. Порушення були припинені, виїздила слідчо-оперативна група, повідомлення про події були внесені до Єдиного обліку. За цими фактами проводиться подальша перевірка.

Крім того, у двох випадках на дільницях виникли незначні конфліктні ситуації, які завдяки вчасному запрошенню працівників міліції та їхньому професійному реагуванню були швидко врегульовані. Обидва факти зареєстровані належним чином, перевірка за ними буде проведена вже після завершення виборчого процесу, із прийняттям рішень відповідно до чинного законодавства.

Загалом на всій території області, як розповів Олег Демченко, до охорони громадського порядку на виборчих дільницях залучені понад 1670 працівників міліції та майже 540 представників громадських формувань з охорони правопорядку. Додатково створено мобільні патрулі народної самооборони та громадськості (включно із представниками «Правого сектору», уточнив начальник УГБ УМВС в області). Окрім цього, ще понад 400 працівників міліції здійснюють охорону громадського порядку на вулицях та у громадських місцях населених пунктів Чернігівщини, переважно у складі автопатрулів для швидкого реагування на повідомлення. В Управлінні МВС в області та кожному з територіальних підрозділів створені та діють, окрім основних, додаткові слідчо-оперативні групи. Також сформований мобільний резерв з числа працівників міліції, який міг бути залучений у разі виникнення нештатних ситуацій.

— Хочу висловити подяку за тісну співпрацю всім членам громадських формувань, які разом з правоохоронцями Чернігівщини забезпечили надійну охорону громадського порядку, — підкреслив в.о. начальника УМВС в області.

Працівники міліції та їхні добровільні громадські помічники продовжують несення службу з охорони громадського порядку на дільницях, а також охоронятимуть виборчу документацію аж до моменту її здачі до окружних виборчих комісій.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини