Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 06:01:26

Тисяча малюнків за єдину країну

10.05.2014   09:25Агенцiя

Діти – майбутнє нації. Українські діти прагнуть жити в мирній, єдиній і неподільній Україні, де небо – блакитне, а земля – золота. Де в українському Донецьку сходить сонце, а у Львові воно шепоче нам: «Завтра – новий день». Де вітер, хоч і північний, але по-чернігівськи теплий, а влітку не спекотно навіть у субтропіках Південного узбережжя Криму.

Після проведення у м. Чернігові форуму «Чернігівщина – за єдність України!» учнівський та педагогічний колектив Чернігівського обласного педагогічного ліцею для обдарованої сільської молоді ініціювали оголошення безпрецедентної Всеукраїнської акції «Тисяча малюнків за єдину країну» під гаслом: «Мир в Україні. Діти єдині!».

Метою проведення заходу є привернення засобами дитячої художньої творчості уваги світової громадськості до болючої проблеми збереження суверенітету і територіальної цілісності України.

Усього у рамках акції на адресу закладу надійшло більше 2000 робіт з загальноосвітніх, дошкільних та позашкільних навчальних закладів Чернігівщини, а також Русанівського ліцею м. Києва та середньої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 182 м. Києва.

За допомогою своїх творчих робіт діти намагались передати власні переживання і бажання жити у мирі і злагоді у єдиній квітучій Україні.

Напередодні відзначення Дня Перемоги 8 травня ліцеїсти за підтримки представників автомайдану здійснили своєрідну маленьку подорож країнами світу. Усі малюнки, створені у рамках патріотичної акції, делегація навчального закладу передала у якості подарунків у дипломатичні представництва та консульства іноземних держав та міжнародних організацій в Україні. Загалом, діти особисто побували у Києві у 17 посольствах, а решту робіт переслали дипломатичним представництвам поштою.

Особливе хвилювання у ліцеїстів викликав візит до посольства Російської Федерації, куди вирішили направити найбільшу кількість малюнків. Учасникам акції вдалось потрапити в середину установи та поспілкуватись з представниками консульського відділу. На завершення зустрічі, дітей запевнили, що з усіх надісланих робіт у посольстві буде оформлено виставку.

Особливо теплий прийом чекав на делегатів у посольстві Канади, Фінляндії та представництві ЮНІСЕФ в Україні, які подарували дітям на згадку невеличкі сувеніри. Дружньо поспілкувались діти і з представниками посольства Чеської Республіки, які активно запрошували юних українців на навчання у свої ВНЗ.

Більшість представників дипломатичних місій з розумінням поставились до дитячої патріотичної ініціативи та відгукнулись на заклик розмістити творчі роботи на своїх офіційних вебсайтах, у соціальній мережі Facebook.

На завершення своєї поїздки діти побували на революційному Майдані.

Хоча акція офіційно тривала до 1 травня, роботи продовжують надходити на адресу ліцею і досі, тому вирішено передати їх військовим частинам на Чернігівщині.

Подібні акції є підтвердженням того, що діти Чернігівщини не залишаються осторонь останніх подій у державі і глибоко переживають за подальшу долю своєї Батьківщини. Тож нехай голос патріотичної молоді зіллється з голосом усіх громадян нашої країни у єдиний заклик до миру, благополуччя, стабільності та єдності України!
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини