Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 17:14:59

В Новгороді-Сіверському міліція врятувала малюка

08.05.2014   10:56

Завдяки злагодженій наполегливій роботі міліції, прикордонників, рятувальників і громадськості правоохоронці знайшли і врятували від переохолодження загубленого хлопчика.

Надвечір 7 травня до чергової частини Новгород-Сіверського райвідділу внутрішніх справ звернулися батьки малолітнього хлопчика (1 рік 11 місяців) і повідомили про його зникнення.

Багатодітна сім’я мешкає практично на околиці міста, того дня вони займалися по господарству, а хлопчик під наглядом 5-річної сестрички пішов гратися до сусідських дітей. Через деякий час дівчинка помітила, що братик пропав.
Батьки спочатку намагалися знайти сина самостійно, а коли пошуки не увінчалися успіхом, подзвонили в міліцію. 

Як розповів в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області, генерал-майор міліції Олег Демченко, одразу по тривозі був піднятий особовий склад Новгород-Сіверського райвідділу міліції, на допомогу прибули міліціонери з Семенівки та Коропа,  до пошуків підключилися прикордонники, рятувальники, працівники управління виконання покарань, громадськість. Керував пошуками начальник кримінальної міліції у справах дітей УМВС в області підполковник міліції В’ячеслав Пилипенко.

Під час подворових обходів маленька дівчинка розповіла правоохоронцям, що бачила хлопчика, який ішов за межі міста, тож пошуки були спрямовані саме в тому напрямку.
— Пошукові групи в складі 112 чоловік разом прочісували місцевість навколо міста, - розповідає Олег Демченко, - вони заглянули в кожен яр, лісопосадку, неабияк в цьому допомагали службові собаки. Розшук ускладнював складний рельєф місцевості, але міліціонери не відступали. Після нетривалого перепочинку о 4 ранку вони знову розпочали пошуки.

О 7:30 оперуповноважений кримінальної міліції у справах дітей Віктор Кліпко, дільничний інспектор Дмитро Шелех, перший заступник Новгород-Сіверського РВ Максим Івченко та заступник начальника РВ з громадської безпеки Віталій Сузік знайшли зниклу дитину в рівчаку в самих колготах і футболці. У хлопчика було переохолодження, він відійшов від домівки майже на 1,5 кілометри.

Не втрачаючи дорогоцінного часу, міліціонери швидко занесли дитину у найближчу хату, де обігрівали малюка до приїзду медиків, а господиня відпоювала його гарячим молоком.
Працівники «швидкої допомоги» попередньо констатували у дитини гострий бронхіт і гіпотермію. Якби хлопчик пробув на відкритому повітрі ще деякий час, наслідки могли б були б фатальними.

Наразі малюк перебуває у лікарні.

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.