Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:49:21

Понад 3 тисячі мешканців Чернігівщини вчасно не отримали заробітну плату

17.04.2014   18:19

В прокуратурі області відбулася міжвідомча нарада на якій обговорено шляхи подолання заборгованості з виплати заробітної плати, у який взяли участь керівники органів влади, місцевого самоврядування, контролюючих та правоохоронних органів, а також підприємств — найбільших боржників.

Як зазначив заступник прокурора області Олександр Ясь, одним із нагальних питань і для нашої області залишається своєчасність виплати заробітної плати громадянам.
Заборгованість з виплати заробітної плати на 01.04.2014 становила 20 млн. грн. (01.01.2014 – 16,4), економічно активні підприємства заборгували 13 млн. грн. Вчасно не отримали заробітну плату понад 3 тис. працівників на 42 економічно активних підприємствах. Серед економічно активних найбільшу частку боргів мають підприємства будівництва – 5,5 млн. грн. (42,7%), підприємства промисловості – 4,1 млн. грн. (31,3%).

В 13 районах області заборгованість з виплати заробітної плати відсутня. Найбільші борги на підприємствах міст Чернігова (11 млн. грн.), Прилуки (1,7 млн. грн.), Ніжина (5,8 млн. грн.).

Значна заборгованість – 681 тис. грн., борги 5 підприємств, що призупинили свою діяльність.

Незважаючи на те, що контроль та державний нагляд за додержанням законодавства про працю на підприємствах, установах та організаціях здійснюється територіальною Державною інспекцією з питань праці, діяльність вказаного органу потребує активізації.
Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування також не приділяють належної уваги контролю за своєчасністю і повнотою виплати заробітної плати. Не в повному обсязі своїх можливостей та службових обов’язків, здійснюють контроль за додержанням законодавства про оплату праці та прихованих трудових відносин органи податкової служби.

Потребує активізації стан виконання судових рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі. Не виконаними залишаються виконавчі документи на суму понад 5 млн.грн.

Учасники наради розробили низку додаткових спільних заходів, направлених стабілізацію ситуації у сфері оплати праці та зниження рівня заборгованості серед економічно активних підприємств. Керівників підприємств та контролюючих органів попереджено про персональну відповідальність за невиконання законодавства про оплату праці.
 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини