Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:00:47

Проблема безпліддя. Які є шанси на її вирішення?

17.04.2014   14:46Агенцiя

Питання подолання безпліддя в Україні залишається дуже гострим і актуальним, і не може бути поза увагою суспільства. Тому «Відкриті двері материнства» — соціальна ініціатива одного з медичних центрів столиці, яка покликана довести, що безпліддя – не вирок.

Для того, щоб боротися з цим явищем, спочатку виявляють його причини. Фахівці кажуть, їх може бути безліч від інфекційної, імунологічної до генетичної. 

Останнім часом все більше випадків, коли пара не може мати дитину через чоловіче безпліддя. В нашій області цей показник також високий. За останні півроку виявили чоловічий фактор у 75% випадків. Викликають хвилювання і пізні звернення за допомогою. Репродуктивний вік жінок – до 45 років. Проте зараз здорову дитину можна народити і після його досягнення – тут використовуються більш складні репродуктивні методики.

Інформуючи колег з регіонів про нові тенденції та віяння в медицині, київські лікарі звертають увагу на допоміжні репродуктивні технології. Зокрема, з використанням кріо-консервування (тобто заморозки) яйцеклітин та ембріонів.

Часто у пацієнтів, які планують штучне запліднення, зникає у ньому необхідність. Починаючи краще слідкувати за своїм здоров’ям і правильно харчуватися, вони можуть завагітніти природним шляхом.


http://chodtrk.com.ua/?p=14403

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини