Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:13:10

З 1 квітня по 29 червня в Україні встановлені терміни весняно-літньої заборони на вилов риби та інших водних живих ресурсів

15.04.2014   16:58Агенцiя

На Чернігівщині заборонено рибальство та пересування на будь-яких плавзасобах у всіх водосховищах – з 1 квітня по 9 червня.

З 1 квітня по 20 травня не можна рибалити у всіх річках області в корінних водах. В період виношування ікри заборонено ловити раків. Рибалити можна у відведених місцях з берега однією поплавковою, або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

Мало хто замислюється, що рибне поголів’я залежить від нересту, адже це найголовніша пора в житті риб. Як тільки вода почне прогріватися косяки пліток та лящів почнуть рухатися до нерестилищ. І рибалити в цей час просто аморально, адже зграям не можна заважати. Зустрівши перепону, риба може змінити шлях весняної міграції і спробує віднереститися в іншому, непристосованому місці. І ось тоді, жодна ікринка не виживе.

У пошуках браконьєрів знімальна група обласного телебачення проводила рейд спільно із працівниками «Чернігіврибохорони».

Чи то і справді на вулиці було дуже холодно, що навіть браконьєри позамерзали, чи то свідомість у громадян підвищилася, однак, за весь час нашого рейду із води рибінспектори витягли лише одну сітку.

На берегах Дніпра працівники «Чернігіврибохорони» встановили відповідні знаки із номерами телефонів. Кожен, хто бачить, як злодії ловлять рибу сітками, або електровудками може про це повідомити. У працівників «Чернігіврибохорони» телефони просто червоні від повідомлень. Свідомість українців підвищується, нарешті, ми починаємо розуміти, що наш дім там, де ми живемо і його не слід нищити.

В першу чергу працівники «Чернігівдержохорони» намагаються проводити роз’яснювальну роботу. Якщо вони бачать якогось 80 річного дідуся, що вирішив згадати молодість й порибалити під час заборони на вилов риби, його попередять, про те що він порушує закон. І звісно, що штрафувати не будуть. Однак, є й інші добродії, які беруть відпустку в період нересту, аби якомога більше наловити та продати на базарі. Навряд чи така особа може сподіватися на толерантність з боку рибінспекторів.


http://chodtrk.com.ua/?p=14352

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини