Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:41:56

До Всесвітнього дня здоров’я. СТАТИСТИКА

07.04.2014   07:52

Здоров’я населення – найцінніше багатство нації, збереження і зміцнення якого потребують щоденної уваги й турботи як суспільства та держави, так і кожної людини.

За даними Обласного центру інформаційно-аналітичних технологій та пропаганди здорового способу життя, у 2013 р. в медичних закладах області, що підпорядковані Міністерству охорони здоров’я України, зареєстровано 744,8 тис. випадків захворювань з уперше в житті встановленим діагнозом. Рівень захворюваності становив 70 тис. випадків у розрахунку на 100 тис. населення (у 2012 р. – 69,4 тис.). 

Захворюваність серед жінок була вищою, ніж серед чоловіків. На кожні 100 тис. жінок вона становила 71,9 тис. випадків, у той час, як із 100 тис. чоловіків хворіли 67,8 тис.

Найбільш розповсюдженими були хвороби органів дихання, захворюваність на які становила 33,9 тис. випадків на 100 тис. населення; травми, отруєння та деякі інші наслідки дії зовнішніх причин – 5,6 тис.; хвороби системи кровообігу – 4,6 тис.; шкіри та підшкірної клітковини, сечостатевої системи, ока та його придаткового апарату – 3,6 тис. випадків по кожному класу захворювань; кістково-м’язової системи та сполучної тканини – 3,4 тис.

Серед хвороб органів дихання найбільш поширеними були гострі інфекції верхніх дихальних шляхів та грип. У минулому році захворюваність на них становила 19,3 тис. випадків на 100 тис. населення.

Серед інфекційних хвороб одне з провідних місць за рівнем соціальної небезпеки займає туберкульоз. У 2013 р. в області діагноз активного туберкульозу вперше в житті встановлено 783 хворим. Захворюваність на цю небезпечну хворобу становила 73,6 випадка в розрахунку на 100 тис. населення і в порівнянні з 2012 р. (62,8 випадка) зросла.

Особливе занепокоєння продовжує викликати стрімке розповсюдження СНІДу. За минулий рік під нагляд з уперше в житті встановленим діагнозом було взято 510 ВІЛ-інфікованих осіб (незалежно від стадії захворювання), серед них у 194 – виявлена хвороба, зумовлена вірусом імунодефіциту людини. Захворюваність на ВІЛ та СНІД становила, відповідно, 47,9 та 18,2 випадка на 100 тис. населення.

На кінець 2013 р. під диспансерним наглядом у закладах охорони здоров'я області перебували 913,9 тис. хворих.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини