Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:56:27

Естонський досвід молодіжного лідерствадля української молоді

02.04.2014   09:27Агенцiя

Представники молодіжного сектору Чернігівщини знайомились та вивчали передовий досвід Естонії у розвитку молодіжного лідерства з 23 по 29 березня. Мета візиту делегації – обмін досвідом з питань розвитку лідерства та молодіжного руху, а також встановлення партнерських і дружніх зв’язків між молоддю Естонії та України.

Програма візиту була дуже насиченою. Учасники зустрічались з керівництвом та працівниками Міністерства Закордонних Справ Естонії, посольства України в Естонії,Естонського Центра Східного Партнерства, Естонської Асоціації Молодіжних Працівників» тадобровільного воєнізованого формування«Кайтселіт». 

Під час візиту експерт проектуПітер Тайм провів надзвичайно цікаву лекцію-бесіду з приводу молодіжної політики в Естонії. Він поділився власним досвідом з реалізації проектів у цій сфері та пояснив усі складнощі його нової ідеї по роботі з «важкою» молоддю. Учасникам Школи молодого лідера було корисно дізнатись нову інформацію та отримати відповіді на свої запитання. Зокрема їх цікавило яку роль держава відіграє в реалізації проектів, як правильно з нею співпрацювати, яким чином було подолано корупцію тощо. За дві години молоді українці отримали велику кількість нових знань, настанов та запрошення до реалізації власних проектів з естонськими колегами.

ДжоелЮхт провів дуже мотивуючий бізнес-тренінг для українських делегатів. Він розповів власну історію успіху, коли зі звичайного «важкого» підлітка він перетворився на одного з найкращих хіп-хоп танцівників і зміг відкрити власні танцювальні студії по всій Естонії. Джоел розповів про конкретні кроки, як молода людина може розпочати власну справу й вразив усіх своєю відвертістю та щирістю, пообіцяв надавати будь-яку підтримку українським друзям.

Під час ознайомчого візитуучасникимали змогу відвідати «Кайтселіт» – особливе добровільне воєнізоване формування, яке по суті є другою армією в державі та згідно з постановою уряду від 28 квітня 1992 року було включено до Оборонних сил Естонської республіки (ОСЕР). Люди різного віку і статі добровільно проходять щорічні вишколи – і на випадок неприємностей тримають у шафі видану державою бойову зброю. Представники організації зробили презентацію про діяльність цієї структури та відповіли на всі запитання, які поставила українська делегація. Адже після революційних подій на Євромайдані в Києвінас у першу чергу цікавили методи управління подібними добровільними формуваннями. Також українська молодь була вражена інформацією, що після бойового сигналу, який поширюється за допомогою мобільного зв’язку, вже через дві години сформуються перші міські батальйони, а за добу десять тисяч бійців займуть оборону стратегічних об’єктів або вступлять в бій.

Велику зацікавленість до делегації проявила і Естонська преса. Журналісти телебачення та радіо радо спілкувалисьз членами української делегації. Всі стали на тиждень «зірками» місцевих телевізійних каналів та радіо.

Всі учасники проекту підкреслили важливість організації подібних ознайомчих візитів, можливості встановити прямі партнерські відносити з естонськими колегами, а також висловили бажання зробити все можливе для покращення життя молоді Чернігівщини через реалізацію молодіжних ініціатив і розвиток лідерства. 


Олексій Француз, Чернігівський Центр Прав Людини
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини