Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:32:14

"SOS. SOS. SOS" Менський зоопарк у біді! ФОТОрепортаж

25.03.2014   14:45Агенцiя

Завдяки недолугим діям Менського казначейства через блокування рахунків звірі зоопарку, не дивлячись на те, що управління культури профінансувало кошти на утримання тварин, голодують!

Все це почалося з 2013 року.

Спочатку була затримка з оплатою рахунків в травні місяці. У листопаді було сплачено 250 тисяч грн..

За останні 5 місяців казначейство спромоглося заплатити аж 22 тисячі гривень. А цих коштів хватило заплатити тільки  за хліб за 5 місяців.

Кожного місяця на хліб іде 4,8 грн., 8 тисяч грн.. треба на м’ясо, на рибу – 5 тисяч грн.. Це тільки на основні харчі для тварин. А ще треба мед, сіно, корма. І кожній маленькій тваринці треба дати свій раціон. В цілому у Менському зоопарку близько тисячі поголів’я. 136 видів тварин, 35 із них занесені у Червону книгу. Але ж звірі як і людина теж хворіють і їм також потрібні ліки. А це небагато й немало - 600 гривень, яких до речі теж не виділяли протягом останніх п’яти місяців. Спасалися тільки виключно спец рахунком.

Буревій пролетів наробив шкоди, теж треба кошти на ремонт. І ще багато різних перепонів існує в зоопарку. На даний час обласне керівництво вишукує можливості сплати коштів, залучає спонсорів.

Останнім часом багато дзвінків від простих людей, які цікавляться долею зоопарку. Везуть все що можна; варення, мед, буряки, капусту, яблоки. Перераховують кошти, хто 2 тисячі, а хто й 10 гривень. Якщо дивитися по раціону, то для потреб зоопарку необхідно 83 тисячі гривень, а працівники просять, щоб дали хоча б половину, а і того не дають. Це не входить в ніякі рамки.

Треба сказати, що за цей час ніхто з працівників не написав заяви на звільнення. У нас працюють патріоти. На даний час, зі слів директора Зінаїди Сергіївни Максименко, ще не бачила такої активності від влади, спонсорів і небайдужих людей допомогти зберегти звірів у тяжкий час. Люди стали якісь інші, такого раніше не було.

Існує ще одна проблема у зоопарку – проблема вагітності звірів. А для них потрібний повноцінний раціон. Вихід один – громадою рятувати зоологічний парк загальнодержавного значення який створений в райцентрі ще 1977 році.

Адже прийде час і ми з вами приїдемо сюди відпочивати разом з своїми дітками та онуками і будемо радіти разом з малюками, що ми зберегли цю маленьку перлину Великої Матінки-природи. Всім вам честь і хвала за те, що не залишили звірів в біді.

Реквізити для допомоги зоопарку. р/с 26001377827001, ПАО КБ "Приватбанк", Чернігівське РУ, МФО 353586, Код 05530010, призначення  платежу: для придбання кормів.

Фоторепортаж з місця події ВІКТОРА КОШМАЛА.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини