Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 05:05:16

ПАТ "Чернігівгаз" обладнало автопарк системою GPS-моніторингу

25.03.2014   10:52Агенцiя

ПАТ «Чернігівгаз» оснастило 363 автотранспортні засоби системою GPS-моніторингу, що дозволило не лише змінити логістику і заощадити пальне, а й суттєво підвищити якість надання послуг.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності облгазу є забезпечення безаварійного газопостачання мешканців області. Тому в першу чергу системою GPS – контролю були обладнані машини екстрених служб, що позитивно вплинуло на результативність і оперативність їх роботи.

«В роботі аварійно-диспетчерської служби на рахунку кожна хвилина і використання GPS-контролю в прямому сенсі може вберегти чиєсь життя. Машини служби «104» відносяться до класу спецтехніки і мають найменше обмеження часової категорії, тобто 24 години на добу вони повинні бути в повній готовності. Також за кожною автівкою закріплена відповідна географічна зона, за межі якої вона не має права виїжджати без істотних причин та погодження у випадку виробничої необхідності», - зазначив головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда.

Робота системи контролюється центральною диспетчерською службою, яка точно реєструє час відправлення та прибуття автомобіля, детально відстежує траєкторію прямування і слідкує за відповідністю записів у маршрутних листах.

«Сьогодні ми маємо змогу аналізувати роботу автопарку і ефективніше його використовувати – складати оптимальні графіки і маршрути руху. Також застосування GPS трекеру виключає можливість спрацювання так званого «людського фактору», коли працівник захоче використати автомобіль в особистих цілях. Перед запровадженням системи з водіями була проведена виховна робота, тому подібні випадки у нас трапляються вкрай рідко», - запевнив начальник автотранспортної служби Олександр Бойко.

Суттєвою перевагою координування руху службового автотранспорту є економія коштів. За рахунок оптимізації пересування машин за 6 місяців 2013 року, у порівнянні з 2012, вдалося досягти скорочення пробігу на 40 %. Економія пального, в залежності від його виду, в середньому склала від 21 % на скрапленому газі до 50% на метані.

Встановлення на автомобілі обладнання для моніторингу розпочалося в минулому році. Невдовзі автотранспортна служба ПАТ «Чернігівгаз» поповниться 12 новими повноприводними Volkswagen Transporter Т5 і 5 VW Caddy, які також матимуть на борту GPS трекери марки «TELTONIKA» литовського виробництва.

Прес-служба ПАТ «Чернігівгаз»

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.