Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 15:40:05

До всесвітнього дня води водогосподарники області проводять просвітницькі заходи

24.03.2014   12:55Агенцiя

З 1992 року світова спільнота 22 березня святкує Всесвітній день води. Цьогорічний Всесвітній день води вже вдесяте проходить в рамках Міжнародного десятиріччя дій “Вода для життя”, оголошений Генеральною Асамблеєю ОНН в 2005 році і присвячений темі “Вода і енергія”.

Враховуючи актуальність питань щодо управління водними ресурсами, а також з метою підвищення екологічної свідомості і обізнаності громадян щодо проблем, пов’язаних з водним фактором Деснянське басейнове управління водних ресурсів та міжрайонні управління водного господарства організовують відзначення Всесвітнього дня води шляхом проведення семінарів, лекцій, круглих столів, розповсюджують інформаційні буклети, проводять роз’яснювальну роботу на предмет бережливого ставлення до річок, ощадливого використання водних ресурсів, дотримання вимог водоохоронного законодавства.

Водогосподарники Чернігівської області впевнені, що тільки спільними зусиллями держави, населення та громадськості можливим є зберегти чисті води нащадкам. Для громадськості найдоступнішим видом діяльності за традицією колишніх “суботників” є завжди можливим:
-       прибрати сміття на берегах річки, а надалі не допускати їх нового засмічення;
-       розчистити та облагородити замулені джерела;
-       посадити ряди дерев і кущів по межі прибережної захисної смуги;
-       закріпити вербовими кілками береги річки, що підмиваються чи обвалюються;
-       провести підготовку і засіяти травами (залужити) ділянку прибережної захисної смуги річки, що несанкціоновано використовується під городництво та садівництво.

Довідково: Всього на території області протікає 1570 річок загальною довжиною 8369 км. Відповідно до класифікації річок України, це 2 великих річки – Дніпро (124 км) та Десна (505 км), 8 середніх – Сож, Трубіж, Супой, Удай, Судость, Сейм, Снов, Остер (загальна протяжність 723 км) та 1560 малих річок (загальна протяжність 7017 км). Серед малих річок 160 мають довжину більше 10 км.

За інформацією служби міжнародного співробітництва
та взаємодії із засобами масової інформації
 Деснянського басейнового управління водних ресурсів

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.