Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 08:08:47

На Чернігівщині міліція схопила за руку кримінальних "цілительок"

20.03.2014   15:39

Завдяки чіткій взаємодії Сосницького і Менського райвідділів внутрішніх справ правоохоронці затримали двох шахрайок. Коли до чергової частини Сосницького райвідділу внутрішніх справ надійшло повідомлення про факт шахрайства відносно місцевої підприємниці, черговий скоординував дії двох суміжних підрозділів, в результаті чого підозрювані були затримані, а предмет злочину - вилучено.

Того дня до власниці магазину завітали дві жіночки, які розіграли виставу в стилі чудодійного зцілення в обмін на золоті прикраси.

Жінка дійсно мала певні проблеми із здоров'ям, тому одразу не виставила непроханих гостей за двері, а вирішила ознайомитися з методикою «лікування». Як пізніше розповідала господиня, її важко примусити слухати різні нісенітниці, а тут, каже, наче туман став перед очима і вона слухняно виконувала всі вказівки.

Видуривши у власниці магазину обручку, каблучку та ланцюжок з кулоном, шахрайки навіть залишили у заставу 250 сувенірних доларів, бо після проведення певних ритуалів зловмисниці обіцяли золото повернути.

Залишаючи «пацієнтку», незвані гості наказали певний час не рухатися і навіть не виходити з приміщення. Та коли омана спала з очей потерпілої, вона все ж встигла побачити таксі, в якому від'їжджали ці двоє.

Завдяки тому, що жінка вчасно повідомила міліцію, шахрайки були оперативно затримані вже у сусідньому районі, де вони збиралися автобусом їхати далі по області. Затриманими виявилися двоє жительок Вінницької області, одна з яких вже була засуджена за статтею «крадіжка».

Під час особистого огляду у затриманих вилучені вироби з жовтого металу. Відносно підозрюваних відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство) - карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк від одного до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Вищевказані особи затримані в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Зараз вони перевіряються на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території області. Міліція нагадує жителям області, що якщо ви стали жертвою шахраїв, якими б, здавалося, мізерними не були збитки, обов'язково потрібно звертатися в міліцію, щоб правопорушники отримали заслужене покарання.

Міліція нагадує найголовніші правила поведінки у подібній ситуації:
- якщо до вас зайшли в будинок, двір чи просто підійшли на вулиці з пропозицією погадати чи зняти порчу, намагайтеся якомога швидше відірватися від нав'язливих добродіїв та піти геть. Чим менше ви будете з ними спілкуватися, тим менше шансів у вас бути обдуреними;
- якщо відчепитися не вдається, покличте когось на допомогу. Поява сторонньої людини відволіче увагу шахрайок від вас і це допоможе вам від них звільнитися;
- ні в якому разі не давайте незнайомцям своїх речей, грошей, коштовностей, бо за першою річчю піде друга і т.д.;
- ні в якому разі не дозволяйте підозрілим особам заходити до свого помешкання, а якщо вже вони зайшли самовільно, зверніться по допомогу до сусідів аби спровадити непроханих гостей. Дотримуючись цих правил, ви зможете убезпечити себе і своє житло від шахрайських дій та крадіжок.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини