Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:44:21

Епізотична ситуація - тривожний сигнал із брянських лісів

14.02.2014   12:30Агенцiя

13 лютого у Головному управлінні ветеринарної медицини Чернігівської області пройшла робоча нарада з користувачами мисливських угідь.

Відкрив захід Віктор Кульбако, начальник Головного управління ветеринарної медицини в регіоні. Він розповів про епізоотичну ситуацію з африканською чумою свиней у сусідніх державах та Україні і окреслив основні завдання, які треба виконувати, щоб не допустити занесення АЧС на територію нашої області.

На початку лютого з Брянської області Російської Федерації надійшла на Чернігівщину телеграма, в якій прозвучав тривожний сигнал: на Брянщині вже виявлено збудник цієї небезпечної хвороби.

А 8 лютого в Києві відбулася нарада при Кабінеті Міністрів України , головною темою якої була епізоотична ситуація в нашій державі. В центрі уваги — Луганщина, де вже ведеться боротьба з лихом.

Взяв слово начальник Чернігівського ОУЛМГ Валерій Лозицький. Для лісівників найважчий період пожежної небезпеки влітку — це небезпека 5 класу, наголосив він. Такий же рівень небезпеки нині настав і для мисливців у зв’язку з АЧС.

Валерій Григорович підкреслив, що районні мисливствознавці, ветеринари на місцях, директори мисливських господарств повинні дуже серйозно й відповідально поставитися до цієї ситуації, аби не допустити і в ліси, і в приватний сектор таку велику біду. Адже африканська чума свиней — це серйозна економічна загроза нашому краю і всій Україні.

На нараді також виступив заступник начальника Головного управління ветеринарної медицини в Чернігівській області Юрій Павлішен. Він зупинився на питаннях профілактики та боротьби зі сказом, бруцельозом, лептоспірозом та трихінельозом.

Завідуюча вірусологічним відділом ЧРДЛВМ Наталія Неніч ознайомила присутніх з правилами відбору та доставки проб для серологічних моніторингових досліджень на африканську чуму свиней і оформлення супровідних документів.

Начальник відділу мисливського господарства Чернігівського ОУЛМГ Микола Пиріг занепокоєно говорив , що весняна повінь з деснянськими водами може принести з Росії в наші краї збудник хвороби від загиблих тварин у Брянських лісах. Весняний переліт птахів — це теж один з ризикованих моментів.

Микола Пиріг підсумував, що облік тварин у мисливських господарствах обов’язково повинен проходити спільно з працівниками ветеринарної медицини, аби вчасно виявити хворих та ослаблених мешканців наших лісів.

На завершення цієї наради були показані вражаючі відеоматеріали про епізоотичну ситуацію в Росії, яка зазнає мільйонних економічних збитків. З 2007 року й донині у 16 областях Російської Федерації та 3 областях Республіки Білорусь ведеться напружена боротьба з африканською чумою свиней. Аграрники, спалюючи свинокомплекси свиней з худобою, кажуть, що спалюють свої надії і називають цю ситуацію справжньою біологічною війною…


За повідомлянням Чернігівского ОУЛМГ

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.