Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:31:31

Не залишайте свої транспортні засоби без нагляду

07.02.2014   15:05

Крадіжки з автівок посідають окреме і особливе місце в переліку злочинів, які реєструються у міліцейських зведеннях. Власники автомобілів, нехтуючи правилами безпеки, залишають в салонах своїх автомобілів гроші, документи, магнітоли. Це, в свою чергу, привертає увагу автомобільних крадіїв. Останні випадки, що зареєстровані в черговій частині Чернігівського міського відділу УМВС, свідчать, що й сильні морози для злочинців не стають на заваді.

Начальник ЧМВ УМВС підполковник міліції Вадим Парфентьєв навів декілька прикладів таких крадіжок.

По-перше, це крадіжки біля магазинів та супермаркетів. Коли власники автівок, виходячи за покупками на деякий час, залишають автомобіль без нагляду. Подивившись в салон машини, крадії намічають собі план дій (звісно, якщо там є на що звернути увагу). Коли власник машини повертається, в нього виявляється прорізаним колесо. І поки він міняє запаски, всі цінні речі з салону безслідно зникають. Останній такий випадок трапився 6 лютого, коли у чоловіка таким чином, поки він міняв колесо, викрали барсетку з 5 тисячами гривень і маленький телевізор.

По-друге, трапляються такі крадіжки навіть поблизу дитячих садків. Адже батьки, поспішаючи завести своє чадо до групи, залишають автівку... незамкненою лише на кілька хвилин. Але цього часу достатньо для крадія.

По-третє, найпоширеніший спосіб - крадіжки з автомобілів, які власники залишають на ніч без нагляду біля будинків. Були такі випадки крадіжок, коли навіть присутність сигналізації ніяк не вплинула на крадіїв. З машини викрадали все, що мало будь-яку цінність.

Вадим Парфентьєв застерігає, що для запобігання скоєння такого роду крадіжок варто знати та виконувати певні правила безпеки. Наведемо лише найпростіші з них:

В обов'язковому порядку обладнайте автомобіль протиугонними пристроями.

Замикайте автомобіль, навіть якщо виходите з нього на короткий час.

На ніч ставте автомобіль в гараж, який оснащений надійними засувами, чи на стоянку, яка охороняється.

Не залишайте в автомобілі, особливо на ніч, магнітофон, радіоприймач, телевізор та інші цінні речі, а також документи.

Будьте обачні і обережні.

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.