Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 06:11:04

В 2013 році закінчено досудове розслідування та направлено до суду 33 корупційні кримінальні правопорушення

07.02.2014   09:07

Боротьба з корупцією - один з пріоритетів роботи міліції Чернігівщини

Відповідно до вимог Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», Указу Президента України «Про першочергові заходи з реалізації Закону України «Про засади запобігання і протидію корупції», Державної програми щодо запобігання і протидії корупції на 2011-2015 роки, затвердженої постановою Кабінету Міністрів України боротьба з корупцією є пріоритетним напрямком діяльності міліції.

Зважаючи на це міліцією Чернігівщини спільно з іншими правоохоронними органами проводиться системна робота, спрямована на виявлення фактів корупційних правопорушень та притягнення винних до відповідальності. В Управлінні МВС України в Чернігівській області організовано роботу, спрямовану на запобігання і протидію корупції, вжито комплекс організаційних і практичних заходів, спрямованих на підвищення ефективності боротьби з корупцією.

В Управлінні МВС області та Управлінні боротьби з організованою злочинністю УМВС області функціонують офіційні сайти (http://chernihiv.mvs.gov.ua/ та http://ubozcn.gov.ua/), на яких постійно оновлюються інформація про законодавчу базу, результати роботи, в тому числі, з протидії корупційним проявам. Так, у 2013 році в центральних та регіональних засобах масової інформації вийшло понад 30 матеріалів, пов'язаних з профілактикою та результатами протидії корупції.

У системі службової підготовки працівників органів і підрозділів внутрішніх справ області постійно вивчаються вимоги чинного законодавства в сфері боротьби з корупцією, для активізації роботи в даному напрямку у 2013 році до міськрайвідділів направлено ряд вказівок, методичних рекомендацій та алгоритми дій з виявлення фактів корупції.

В 2013 році закінчено досудове розслідування та направлено до суду 33 корупційні кримінальні правопорушення, серед яких 21 тяжке і особливо тяжке, у т.ч. 3 в бюджетній сфері, 10 в сфері земельних відносин, по 2 в агропромисловому комплексі, сфері охорони довкілля і 1 у сфері освіти.

Серед викритих кримінальних правопорушень 3 факти привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ст. 191 КК України) та 30 фактів прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (ст. 368 КК України).

До відповідальності за корупційні кримінальні правопорушення притягуються 29 осіб, в т.ч. 6 державних службовців (по одному 3-ої та 4-ої категорій та чотири 5-7 категорій), 12 посадових осіб місцевого самоврядування (по шість 4-ої та 5-7 категорій).

Що ж до адміністративної корупції, протягом минулого року складено 23 протоколи про адміністративні корупційні правопорушення, які направлені на розгляд до суду.

З розглянутих судом, штрафні санкції накладено на:
- чотирьох державних службовців (по одному 4-ої та 5-ої категорій, два - 6-ої категорії);
- трьох посадових осіб місцевого самоврядування (два 4-ої та один 7-ої категорій).

Систематична робота із запобігання та протидії корупції триває.
 

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини