Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:19:49

Чернігівська область: пожежі забирають найдорожче - людські життя

03.02.2014   14:36Агенцiя

З початку року на Чернігівщині виникло 158 пожеж, внаслідок яких загинуло 23 та травмовано 4 людини. Переважна кількість пожеж - 80% та всі трагічні випадки на них зафіксовані у житловому секторі.

Найчастіше причиною їх виникнення було порушення правил монтажу та експлуатації пічного опалення - 74 випадки. Лише за останні вихідні в області виникло 18 пожеж, під час яких загинуло 2 та травмовано 1 людину.

Найчастіше лихо приходить в ті оселі, де внаслідок тривалої експлуатації або неякісного мурування, у пічному опаленні з’явилися тріщини, шари сажі й при цьому належний ремонт та обслуговування не проводяться.

Крім того, в старих і навіть відносно нових будинках протипожежні відстані або розділки від печей та димарів до дерев’яних конструкцій не завжди відповідають нормам безпеки. Тож при найменшому перегріванні печей це призводить до пожеж. Ще причиною загоряння стають жарини, що випадають з незачинених щільно топкових дверцят на незахищену металевим листом спалиму підлогу. Зайнятися від теплового впливу можуть і домашні речи або дрова, якщо ті розміщені впритул до печі.

Трагедія, що забрала життя 92-річної жінки, трапилась 01 лютого у с. Карпилівка Козелецького району. О 17:02 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини смт Козелець надійшло повідомлення про пожежу в одному з приватних житлових будинків. Вогнем знищено підлогу біля опалювальної печі.

Цього дня стався ще один трагічний випадок у м. Семенівка по вул. Пролетарській. Повідомлення про загорання приватного житлового будинку надійшло до Служби порятунку "101" о 16:17. Тут внаслідок відсутності безпечної відстані від опалювальної печі до дивану загинула 72-річна пенсіонерка.

Інформуючи про ці факти пожеж, Управління ДСНС у Чернігівській області закликає населення частіше звертати увагу на стан печей, димарів з метою своєчасного очищення їх від сажі, а також виявлення та замурування тріщин. Щоб уникнути загоряння від теплового впливу, не перегрівайте надмірно опалювальні прилади та не розташовуйте поблизу них ліжка, меблі, дрова або інші спалимі речі. Пам’ятайте, що дотримання правил пожежної безпеки допоможе Вам уникнути лиха й зберегти своє життя та майно.

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини