Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:36:04

"Мелодія віршів" в Чернігівській виправній колонії № 44

23.01.2014   12:35Агенцiя

В Чернігівській виправній колонії № 44 управління Державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області відбувся конкурс поезії "Мелодія віршів"

Протягом півтори години засуджені жінки натхненно декламували свої вірші. Для когось написання власного вірша відбулось вперше, а хтось уже має невеличкий доробок.

Конкурс був відкритим, тому брати участь у ньому могли всі, хто забажає. Кожна з 13 учасниць прочитала один власний поетичний твір.

Усіх виступаючих оцінювало журі: начальник Чернігівської виправної колонії № 44 Андрій Кирієнко, начальник сектору соціально-виховної та психологічної роботи управління Олександр Гужва, голова спілки письменників Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України Олена Конечна, член спостережної комісії Григорій Кропива та член літературних спілок «Співдружність муз» та «Білий квадрат» Тетяна Біленко, яка є співробітником Чернігівської виправної колонії № 44.

Критеріями оцінювання були: розкриття змісту поезії, інтонаційне забарвлення, присутність образів та логічне завершення віршу.

Виступи відзначалися гарними постановками, пережитим смислом віршів та доповнювалися музичними виступами. Півтори години конкурсу спливли надзвичайно швидко. Журі було дуже важко визначити переможця конкурсу, але зрештою рішення було прийнято і проведено церемонію нагородження.

Перше переможне місце посіла Бодюл Алла, яка надзвичайно емоційно виконала вірш «Присвячується сину». Друге місце із поезією-засторогою до молоді посіла Ляшкевич Марина. Бронзовим призером стала Чеботок Алла з віршем «Ода про маму».

Окрім трьох головних переможців, голова спілки письменників Чернігівської обласної організації Національної спілки письменників України Олена Конечна, вітала «поетес» своїми книгами. Олена Конечна відзначила засуджених жінок за риму та ритм, чуйність та внутрішній порив.

По закінченню конкурсу його переможці та учасники ділилися своїми враженнями. Тетяна Біленко, звертаючись до засуджених зазначила: «Володіти мистецтвом художнього слова може тільки той, хто «горить» поетичним полум´ям, бажає і вміє проникати в умовне, небачене і нечуване, вміє страждати, дивуватись, радіти, плакати і сміятись, переймаючись чужими болями, пропускаючи їх крізь призму свого серця, викристалізовуючи свій неповторний внутрішній світ».


Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини