Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 23:58:32

Понад 300 військовослужбовців "Десни" взяли участь у святковій купелі з нагоди свята Хрещення Господнього

20.01.2014   12:09

У селі Виползів, що поблизу селища Десна на Чернігівщині, відбулося святкування Водохреща військовослужбовцями 169-го Навчального центру Сухопутних військ Збройних сил України.

Богослужіння на березі затоки Козаки річки Десна здійнив  отець місцевого храму  Ярослав.  Після освячення священником річкової води розпочалая традиційна святкова купель. Морально підримати своїх близьких прийшли дружини, діти та родичі.

Тож на березі річки зібралося близько пятисот чоловік. Поряд обладнали намети для обігріву та встановили польову кухню.
Приклад підлеглим показав начальник  навчального центру генерал-майор Ігор Танюцюра, який першим пірнув в холодну воду. До нього долучились офіцери командування частини та інші військовослужбовці.

Незважаючи на достатньо прохолодну воду, військовики сміливо занурювалися у річку, демонструючи власним прикладом свою відданість здоровому способу життя та козацьким традиціям українського народу. Протягом двох годин офіцери та контрактники пірнали у льодяну воду та розігрівались гарячим чаєм та кавою в обладнаних наметах.

- Купання на Водохреща стали щорічною доброю традицією для наших військовослужбовців, - розповів начальник фізичної культури і спорту навчального центру майор Владислав Суспо. – Вважається, що ця вода змиває всі гріхи людини. А як на мене, то це ще й гарний спосіб перевірити свою силу волі та духу. Довести рідним і знайомим, що ти сильна особистість та просто гарний спосіб розпочати день з позитивного заряду енергії.

Григорій МАЗУР

Як чернігівці сили у Десні набиралися можна почитати і подивитися тут.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини